Äggtjuvar och update

Hallå där! Vad pysslar du med då såhär på en härlig onsdag? Själva har vi vart på landet och fortsatt med hönshuset som förväntas bli klart någon gång. Typ. Vi skulle dessutom borra hål för övervakningskameror, men vi upptäckte att vår lilla stege var lite för kort så jobbet får fortsätta imorgon i och med att vi måste släpa ut vår enorma olivplockarstege från förrådet. Känns ju inte så lyckat att ha en övervakningskamera typ i huvudhöjd, så. I övrigt har vi upptäckt att folk är inne och knatar på vår odling ibland om nätterna. Man hittar nya cigarettfimpar och till och med gladpack (nån som suttit därinne och käkat en macka?) och till och med ÄGGPÅSAR. Någon går in på vår odling med små fryspåsar som man samlar ägg i här. Det kan ju förklara varför vi hittar suspekt få ägg om morgnarna. Med tanke på att vi har stängsel runtom och låst grind så tycker jag att det är att betrakta som inbrott, faktiskt.

Men men, inget att göra åt tyvärr. Vi sätter nu upp kameror och hoppas att det avskräcker, om inte annat. 80 meters IR (mörkersyn) har de också, de rackarna, så jag kan sitta och kolla på odlingen på natten och kanske fånga ett spöke på bild? Eller en nyfiken granne… 😛

I övrigt lever magen loppan med huggsmärtor här och där, även upp i bröstkorgen. Tack och lov att man har andra med gastrit och helicobacter att snacka med på FB så man inte tappar förståndet helt. Lätt hänt när man har hälsoångest att man börjar diagnostisera sig själv med både det ena och andra när typ hela kroppen är i uppror. Ska ta och skriva mig på en sjysst VC sen i Sverige och hoppa in på drop-in om jag inte får tid snabbt, för detta är inget vidare kul måste jag säga. Men man blir några erfarenheter rikare i alla fall, eller hur?

4 Comments

 1. Lillan Kind
  14 mars, 2019

  Men fy vilka fräcka nattliga ”besökare” ni har på odlingen! Tänk så kul det vore att lägga ut riktigt ruttna ägg för de långfingrade att hitta😆 Då skulle man vilja vara en fluga på tapeten när morgonomeletten ska tillagas – med en liten klädnypa på näsan förstås!😂

  Hoppas att besöket på en svensk vårdcentral inte ligger alltför långt fram i tiden😊

  Svara
  1. Frugan E
   16 mars, 2019

   Haha, ja ruttna ägg skulle de ha! Det torde väl avskräcka de flesta 😛
   Tycker bara det är så störande för med tanke på att vi har ingängnat + att alla grannar har frigående höns utan staket eller nånting och så ger de sig på oss, då känns det lite personligt liksom snarare än att det skulle vara behov av ägg..

   Svara

 2. 16 mars, 2019

  Nej vad tråkigt med nattliga inkräktare.

  Svara
  1. Frugan E
   16 mars, 2019

   Ja känns rätt otrevligt :/

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top