Läget som det är nu

Hej på dig! Känns som om jag måste börja varje inlägg med “förlåt för att jag inte bloggat på länge..” Och sen kommer jag aldrig riktigt igång med något som ens är i närheten av mitt gamla hysteriskt bloggande jag. Men jag är helt enkelt i en fas just nu då sociala medier inte är direkt prio. Jag hänger fortfarande på Instagram dock, så vill du hänga med mig där så finns jag och min lilla vardag här.

Naturligtvis lägger jag inte ner bloggen! Den är en del av mig och kommer så förbli. Det har bara varit skönt att ta en paus nu ett tag och liksom lära sig att förstå lite mer vilka prioriteringar man har. Vad som känns viktigast. Och det har faktiskt varit Insta om man nu bara tänker på detta med sociala medier. Där kan man slänga in en ögonblicksbild och skriva något kort, man behöver inte så mycket hjärnceller för att kommunicera med folk där. Det fungerar ändå, utan långa meningar, flertalet foton och djupa tankar. Så bloggen tar en liten andra plats just nu, men det är bara tillfälligt.

Hur står det till med sjukdomen då? Jo, det värsta har lagt sig, faktiskt. Jag har inte gjort behandlingen än då mediciner inte finns, men skovet med gastrit har lugnat ner sig. Nu kan jag både ligga och sitta utan besvär. Jag får lite knasigheter fortfarande ibland, men inte ens i närheten av hur det var innan. Nu har jag mer bekymmer med sura uppstötningar och bröstsmärta än mage/nedre revbenen, även om det bränner ibland och den där sugande läskiga känslan gör sig påmind då och då under dagen. Ibland går maten/drickat inte ens ner och jag kan inte ens släppa ut en liten mini-rap utan att det bubblar upp i svalget. Så jag antar att det har med inflammationen att göra det med. Men är som sagt tacksam för att jag slipper smärtan och spasmerna i bröstkorgen som jag hade innan. Fy 17, var rädd för att jag skulle dras med det hela livet. Men det verkar ha lagt sig, helt utan medicin. Svullnaden i fejset hänger med, fast mest i dubbelhakan och framför öronen. Har ökat en del i vikt också. Funderar på om jag borde kolla sköldkörteln för säkerhets skull, vi har ju sånt i familjen. Känns inte så normalt att svänga i vikten så mycket som jag gjort senaste tiden. Fun fact: Det har visat sig i studier att det kan finnas ett samband mellan Helicobacter Pylori (bakterieinfektionen jag har som orsakat min gastrit) och hypotyreos/problem med sköldkörteln. Faktum är att jag sedan allt detta startat i början av januari, inte längre känner mig som mig själv. Varken i kroppen eller utseendemässigt. Någon typ av obalans är det i kroppen, jag måste bara rota fram vad som är snett.

Men ja. Kosten måste ändras och och och. Orken finns inte än, för mycket att tänka på nu inför flytten som kommer allt närmre. Nu håller vi på och ska bygga ett hönshus till våra pippisar, sen ska vi sätta upp övervakningskameror så vi kan hålla koll även från Sverige, vi ska laga våra tänder innan (här kostar det cirka 150 spänn för ett tandläkarbesök) och lite annat som ska göras. Så man har att tänka på annat än att bry sig om vad man får eller inte får äta.

Jaha. Det här skulle bli ett kort inlägg, men i vanlig ordning blev det en roman. Men nu vet du läget! Och följ mig himla gärna på Insta som sagt om du inte gör det redan. Bara sålänge liksom, om jag inte vräker igång vardagsbloggandet här nu snart. Jag saknar det faktiskt! Tjingeling!

2 Comments


 1. 5 mars, 2019

  Ibland behöver man en paus från bloggen och det kan vara väldigt skönt. Välkommen till Link partyt. Håll ögonen öppna för om några dagar kommer veckans nya partyt då du även får en kod att lägga in på din blogg så att dina bloggvänner kan länka.

  Svara
 2. Carina
  9 mars, 2019

  Pauser från sociala medier behöver vi nog alla.
  Skönt att du mår bättre i din gastrit. Ha en fin lördag!

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top