Det blommar i persikan!

Hej på dig där! Kommer du ihåg mig? Jag vet, världens segaste bloggare. Men jag har mått skit på ren svenska, och har därmed inte haft någon vidare ork till att blogga. Faktiskt har jag inte pallat med några form av krav alls. Tyvärr går det ut över alla delar av livet. Bloggen, hemmet, jag själv. Allt.

Vad har hänt sedan sist då?

Gastriten verkar ha lugnat ner sig lite, även fast “faran” ju inte är över. Jag struntade i att ta antibiotikakuren mot h. pylori, då läkaren gissade på att det bara är typ 20% chans att det lyckas med tanke på att jag redan har 2 failade kurer bakom mig. Plus att jag mår rent bedrövligt dåligt av medicinerna. Jag går till VC i Sverige istället och låter dem ta hand om mig. Det jag skulle kunna göra här själv är ju att hålla koll på kosten, men det är så svårt! Jag skulle med infektion + gastrit + sura uppstötningar behöva vara strikt med maten och jag har tyvärr inte den mentala orken för såna bragder just nu.

Hälsoångesten/hypokondrin är däremot på topp, tyvärr. Jag hittar någon ny dödlig sjukdom jag har, varje dag. Jag vågar inte vara hemma längre om dagarna för då sitter jag bara och googlar på en massa hemskheter och alla symtom jag tänker mig att jag har. Så det är lite jobbigt med den biten. En till grej att ta upp med vården..

In other news så växer cypresserna så det knakar! Underbart! De är ju fortfarande bebisar, men alla har tagit sig och börjat växa. Idag var uppdraget på odlingen att kolla runt på och byta ut eventuella trasiga munstycken i bevattningssystemet, så då är det fixat. Förmodligen har jag bränt sönder mitt bleka fejs också för jag var helt grisrosa tidigare och nu jeklar kokar det om kinderna! Får se hur man ser ut imorrn. Blir till att ta fram min solkräm tror jag. Och förresten så testade jag att köra lite moppe idag. Gubben tvingade mig. Han kämpar verkligen för att få mig att tänka på annat och få mig ut ur min comfort zone som ju faktiskt inte är en comfort zone längre utan mer ett mentalt fängelse jag har satt mig i. Det gick väl okej, men jag har tyvärr noll balanssinne nuförtiden. Vete tusan hur jag lyckades hålla på med ridning förr alltså..

Men ja, på tal om jobbigheter så fick vi katternas papper från labbet häromdagen (vi försöker ju få med dem till Sverige med oss och då gäller det att vaccinera och sedan ta blodprover för analys för att sen få intyg för att resa) och guess what!? Gizmos papper har veterinären gjort fel så provresultaten från Frankrike (rabiestesterna) gäller inte. Nu ska hon försöka be dom att ändra det som blev felskrivet och skicka nya papper, annars är enda alternativet att ta nya prover för pengar som vi inte har. Eller lämna Gizmo här.

Är det konstigt att magen ballat ur..?!

7 Comments

 1. Lillan Kind
  19 februari, 2019

  Ibland har man inte lust eller ork att blogga, och särskilt inte om man inte mår bra. Hoppas att det inte är alltför långt kvar innan du kan gå till vårdcentralen i Sverige. Hoppas att det löser sig med katten också.
  Du ser iallafall glad och fin ut på bilden, och persikan blommar så vackert!😊

  Svara
  1. Frugan E
   19 februari, 2019

   Ja man får stå ut tills i juni-juli där nånstans.. Trodde jag skulle bli en glad skrutt när vi nu äntligen skulle flytta men jag håller på att krascha ihop totalt. Stress, bekymmer och ombyten/känslan av att förlora kontrollen funkar inte så jättebra med ångest, tydligen.. 🙁 Bara att hoppas att vi klarar oss igenom detta.

   Svara

 2. 20 februari, 2019

  Persika trädet är så vackert. Hoppas det ordnar sig både med din mage och katten.

  Svara
 3. Åh vilken natur! Sedan blomster, saknar onekligen sommar och värme :-o.
  Fy så trist med katten :(. Så himla jobbigt när man hamnar i strul med olika saker 🙁

  Svara
 4. blondina
  22 februari, 2019

  Vilka härliga bilder 🙂

  Svara
 5. Mrs.Kjellström
  5 mars, 2019

  Du kan ju inte sitta och söka sådär, du får tänka att du är frisk ist.
  Men så dåligt av dem, såklart at du inte ska betala för deras misstag så hoppas för katten och er skull att veterinären fixar till sitt misstag så ni kommer hem med honom

  Svara
 6. EmmaEngström
  7 mars, 2019

  Så otroligt vackert!! <3

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top