Kampen fortsätter

Helicobacter pylori

Hej på dig! Jag ber ödmjukast om ursäkt för att bloggeriet hamnat lite på efterkälken men det är först nu som jag kan sitta utan att kvida av att det känns som om någon försöker trycka på mina revben inifrån. Läbbig känsla! Nu verkar smärtan ha ändrat karaktär lite. Jag får som spasmer i övre delen av magen och i bröstkorgen, men den där känslan av att ha ett tajt gummiband runt nedre delen av revbenen och bak i ryggen har lättat en aning tack och lov. Annars så känner jag mig lite sådär som om det pågår en inflammation i kroppen, känner mig lite svullen från topp till tå och lite sådär.. allergisk. Får mer nässelutslag än vanligt och är trött och yr. Det är svårt att hitta info om sådana biverkningar av magkatarr/gastrit, men läser man inne i stödgruppen för det inne på FB så är det vanliga besvär. Smärtan håller sig i magen, bröstet, ryggen och revbenen, men hela kroppen blir påverkad. Det kan handla om allt från yrsel och trötthet till utslag, klåda, hosta (av de sura uppstötningarna) och ömma muskler. För att inte tala om hur det påverkar det psykiska.

MEN, jag kämpar på. Jag hade mitt CFS/BFS i flera år innan någon läkare ens trodde på mig och insåg att jag inte var inbillningssjuk, så jag ska nog klara av fajten med magen också.

Jag var hos läkaren i alla fall idag och fick nästa dunderkur antibiotika utskriven. 2 penicillin + omeprazol. Hoppas att jag tål denna bättre. Nu är jag i alla fall förberedd! 10 dagar ska jag ta detta. Jag tuggar även loban (arabiskt tuggummi och känd huskur mot allehanda magbesvär, enligt en studie är det faktiskt effektivt mot helicobacter pylori) och ska börja med att juica. Selleri och vitkålsjuice på tom mage varje morgon. Egentligen ska även mjölk och gluten väck, plus alla starka kryddor, fett och annat som irriterar. Med andra ord skulle jag alltså behöva leva utan mitt kära kaffe. Buhu. Ska dessutom dricka bra med lben, fermenterad mjölk. Bra för kaggen! Jag testar gladeligen naturliga botemedel och sådant som lindrar, vid sidan av läkemedlen som är så starka att de kan knäcka vilken plåtmage som helst.

Vi får se hur det går. Nu är steg 1 att bli av med infektionen, sen får vi se vad som händer med magkatarren och smärtorna. Tyvärr vet jag från förra vändan att smärtan kan hålla i sig i ett par veckor efteråt, så det gäller nu att jag har tålamod. MASSOR med tålamod..

21 Comments

 1. Fy din stackare :(. Låter jättejobbigt och inte det minsta roligt faktiskt :(. Hoppas det blir bättre för dig snart <3

  Svara
  1. Frugan E
   6 februari, 2019

   Tack snälla <3 Ja man får hoppas det, problem med kaggen är ju inget vidare.

   Svara

 2. 6 februari, 2019

  Vilket strul du har med magen. Hoppas det blir bättre snart.

  Svara
 3. Mirre - Sweetwords
  8 februari, 2019

  Ohh låter kåmpigt, hoppas innerligt att det blir bättre snart, <3

  Svara
  1. Frugan E
   9 februari, 2019

   Tack! Kämpar på 🙂

   Svara
 4. Jennysvardag
  8 februari, 2019

  Vilken jobbig och hemsk förlossning som du verkar ha haft. Oboy drack jag varje dag, det var jag beroende av, tills jag började dricka kaffe.

  Svara
  1. Frugan E
   9 februari, 2019

   Ja jag trodde aldrig jag skulle överge O’boy för kaffe, men så blev det 🙂

   Svara
 5. Sandra
  8 februari, 2019

  Hoppas du blir bättre snart ❤
  Dina svar låter fantastiska däremot ❤ låter underbart att ha en lugn och trygg barndom ❤

  Svara
  1. Frugan E
   9 februari, 2019

   Tack 🙂

   Svara
 6. Mrs.Kjellström
  8 februari, 2019

  Oj hoppas allt blir bättre snart ❤

  Så söt du är när du va liten och dina barn är jättesöta 💜💜💜

  Svara
  1. Frugan E
   9 februari, 2019

   Tackimycket <3 🙂

   Svara
 7. Michelle
  8 februari, 2019

  Tråkigt att du förlorade mkt bilder från huset som ni blev vräkta ifrån men tur ialf att det finns släkt som har kvar en hel del bilder . 💕

  Svara
  1. Frugan E
   9 februari, 2019

   Ja, man får försöka se det positivt ändå. 🙂

   Svara
 8. Pärla
  8 februari, 2019

  Men herre, stackars dig! Hoppas verkligen att det blir bättre snart <3

  Svara
  1. Frugan E
   9 februari, 2019

   Tack <3

   Svara
 9. Johanna
  8 februari, 2019

  Låter som en tuff förlossning, jag måste med erkänna att min förlossning inte blev som önskat. Och vilken tur er dotter överlevde vad det nu hon åkte på 🙂 Skönt ni har en fin relation idag. Känns skönt och läsa, jag har med haft det tufft med måendet och det har påverkat relationen med sonen. Känner jag.

  Svara
  1. Frugan E
   9 februari, 2019

   Inte lätt 🙁 Ja man kämpar ju fortfarande med skuldkänslorna.. Men samtidigt vet man ju att det blir inte bättre av att tänka på och skuldbelägga sig för det som varit..

   Svara
 10. Amanda
  8 februari, 2019

  Usch det låter inte alls kul att ha så ont i magen jag hoppas det går åt det bättre hållet nu. Krya på dig!

  Svara
  1. Frugan E
   9 februari, 2019

   Tack <3

   Svara
 11. Malin Moen
  9 februari, 2019

  Är verkligen glömsk med! Speciellt utav min barndom :O Var med om en ridolycka vid femton års ålder och efter den olyckan har jag förlorat mycket utav mitt tidigare minnen! Många saker som hänt som barn har man glömt bort helt. Läkarna säger att man kan minnas igen när någonting påminns om den händelse som barn.

  Svara
  1. Frugan E
   9 februari, 2019

   Men vad otäckt! 🙁 Tack och lov att det inte blev värre ändå, även om det såklart är illa nog med en olycka så pass allvarlig att man tappar minnet.. Hoppas det kommer tillbaka! <3

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top