Provsvar och nytt liv

Magkatarr helicobacter pylori

Hallå där! Hoppas du har en go’ dag. Försökte blogga snabbt imorse men min WP-app tyckte att den borde vrida bilderna åt fel håll så det vart inget. Men jag gnäller inte, appen funkade inte ens när jag bloggade på eget webbhotell, nu med Delacay var det inga problem att logga in. Sen att jag vrider telefonen knas när jag plåtar, det är ju en annan femma. 😉 Hur som haver, åkte ut på landet idag och det var minst sagt välbehövligt. Fick liksom tänka på annat ett tag än min hälsoångest. Jag fick i alla fall provsvaren från labbet och det var då kronisk magkatarr (gastrit) jag har PLUS helicobacter pylori som alltså är tillbaka för revansch.

Jag fick ju besvär med kaggen för nåt år sen eller två och det var “helikopterbakterien” som var skyldig. Nu fick jag liknande besvär men cirka 10 ggr värre så då misstänkte jag denna infektion. Tog kuren för det och hoppades att det skulle vara allt, men så gjorde jag ju gastroskopi cirka 2 veckor senare och visst var skiten kvar! Dessutom hittades ju inflammation och att jag var väldans bränd bak i matstrupen av magsyra som kommer upp på nätterna. Liksom trippelglädje här då.

Så på måndag får vi se vad jag ska ta för dunderstarka mediciner denna gång. Läkaren kommer säkert tvinga på mig esomeprazol, som jag blev supersjuk av sist, för det är liksom det som finns här. Tyvärr! Jag ska böna och be om något annat alternativ. Antibiotikan klarar jag av (förutom att magen hatar mig ett bra tag efteråt) men esomeprazolen alltså. Fy för den lede. Ska skriva ett eget inlägg om det eländet för jag tycker det verkar som om många käkar det där som om det vore typ Rennie, fast det är en väldigt stark medicin som stör kroppens funktioner rätt hårt.

Ja men i alla fall. Nu har man lite svar, har gått med i en supportgrupp på FB där jag kan jämföra mina kroppsliga konstigheter med andras, och så blir det till att tänka på hur jag äter. TYVÄRR. Haha. Får se vad läkaren säger, ska pressa honom lite mer angående mina besvär på måndag. Tunisiska läkare gillar att bara skriva ut recept och så var det klart, men näru. Här skall ställas frågor. Har han vart inne och gröpat i mina inälvor kan han väl svara på lite frågor också, liksom. 😉

5 Comments

 1. M
  2 februari, 2019

  Jag är lite nyfiken hur det funkar med läkarbesök i ett muslimskt land. Får en manlig läkare undersöka en kvinna “hur som helst”? Exempelvis under förlossning, gastroskopi och annat där man behöver klä av sig. Eller är det upp till kvinnan själv att bestämma om det är ok att en manlig läkare undersöker än och kan man då begära en kvinnlig läkare?
  Väldigt nyfiken.

  Svara
  1. Frugan E
   3 februari, 2019

   Det är friare eller vad man ska säga i och med att de flesta skaffar vård privat, så det är lätt att hitta kvinnliga läkare om man vill ha det. Jag hade en manlig nu och det han får se (förutom mina inälvor 😛 ) var axlar, armar och hals. Läkaren som gjorde ultraljudet var också en man. Inget konstigt alls. De är väldans diskreta och virade in mig i en filt ordentligt så att de kunde rulla mig igenom korridoren i sjukhuskläderna som ju inte är speciellt täckande. Kort sagt så anpassar de efter ens önskemål. Jag hade lätt kunnat hitta en kvinnlig läkare men nu vart det en man eftersom han har bra rykte om sig och överlag så har man inte det tänket här riktigt. Sjukvård är ju något nödvändigt.

   Under åren har jag haft både manliga och kvinnliga läkare och inget har varit konstigt eller “tabu”. Bara att det är mer försiktigt och läkaren har i princip nästan bett mig om ursäkt när han behövt undersöka, haha. Men visst skulle en kunna ha kvinnliga hela vägen, finns nog lika många kvinnor som är läkare och specialister som män.

   Svara
 2. Men fy det där låter inte alls kul :(. Magbesvär är så himla vidrigt verkligen :(.

  Vad är helicobacter pylori för något? Märker att jag inte har koll alls. Kanske borde googla själv i och för sig, men då har jag det säkert hypokondriker som jag är 😉

  Svara

  1. 4 februari, 2019

   Helicobacter är det faktiskt stor chans att du har 😉
   Tror jag läste att ungefär hälften av alla människor i världen har det, men ytterst få blir sjuka. Man behöver alltså inte göra nåt sålänge man inte mår dåligt. Det är alltså den bakterie man upptäckt som orsakar magsår och andra otrevligheter i kaggen, innan trodde man ju att det berodde på stress.

   Har man det och har besvär så är det antibiotikakur som gäller, alltså inget allvarligt. Men besvären i sig är jobbiga, särskilt om det är i kombination med magkatarr (som jag har) eller magsår.

   Svara
 3. Amanda
  6 februari, 2019

  Vilket härligt inlägg ☺️ riktigt roligt att läsa ☺️

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top