Hejdå januari!

Är du också glad att den här månaden är över? Jag känner mest att hela månaden försvann i något töcken av hälsoångest. Jag har det fortfarande, då jag har läskiga kramper längst upp i magen som går bak i ryggen. Tänker mig att det är diafragman, och när man googlar på det så leder det såklart till att den krampar för att TUMÖRER TRYCKER PÅ DEN. Alla googlingar leder till cancer. Så är det bara. Sen att jag inte har hosta eller andra besvär man kopplar till lungcancer, well. Ångesten lyssnar inte på sådant. Jag kommer att dö.

Provsvaren har jag heller inte fått ännu efter gastroskopin men eftersom jag tog en dunderkur med antibiotika inte långt innan så blir jag ärligt förvånad om de hittar något alls. Maken letar efter en sjysst kardiolog för att kolla hjärtat på order av magläkaren, så vi får se hur det går. Men dessa äckliga kramperna kunde jag vara utan. Det gör inte ont, bara spänner ett par sekunder och sen släpper. Många gånger om dagen. Spänner liksom runt bröstkorgen nedanför revbenen och neråt i magen. Hur äckligt som helst. Sen vet jag att det här krampeländet jag har kan sätta sig på diafragman också med just såna symtom jag har, ingen vet varför (precis som syndromet överlag) och det finns inget att göra. Antar att jag får starta med hjärtläkaren. Kanske kan man få ta lite blodprover och röntga bröstkorgen för min lungcancer-nojja. Vore väl kulers om det faktiskt var nåt allvarligt just precis innan vi ska flytta till Sverige och en ska få börja jobba för att uppfylla sina drömmar. Livet ba’ “-nej tyvärr sötis!”

Låter jag bitter? Det är jag nog. Men när man får något som man inte haft innan och sen dessutom har all tid i världen att googla + extrem ångest med hälsoångest, då är det ju bara bäddat för en shitstorm. Jag sitter bara här ensam och är rädd. Skäms för mina tankar så jag vill inte berätta för någon. Jag är ju specialist på att dölja hur jag mår, det visar sig på andra sätt istället. Men att sätta ord på det och böla till någon, min man exempelvis, kan jag inte. Jag får tunghäfta.

Nåväl. Vad är väl en bal på slottet…

4 Comments


 1. 2 februari, 2019

  Hoppas du får ordning på dina kramper och att dom hittar vad som är fel.

  Svara
  1. Frugan E
   2 februari, 2019

   Tack! Ja nu visade det sig att jag har kronisk magkatarr (inflammation i magsäcken) och h. pylori-infektion så det kan nog förklara besvären. Får se vad som måste göras nu för att bli av med alltihop 🙂

   Svara
 2. Som jag känner igen mig, jag har också alltid diverse olika dödliga sjukdomar. Tror ibland det hänger ihop med min ångest. Vet ju inte men tror det :/

  Svara
  1. Frugan E
   3 februari, 2019

   Tror nog också att det är ångesten. Hade INTE såhär innan jag blev ett ångestknippe.. 🙁

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top