Man mår ju sisådär..

Godmorgon på dig! Första inlägget då efter att flytten till Delacay officiellt är klar! Önskar att en var piggare och fräschare men nope. Fortfarande jobbigt med magen, känns som om jag har en vattenmelon därinne som trycker upp mot revbenen och utåt. Ömmar neråt i ryggen och är trött och plufsig i ansiktet. Varken gastroskopi eller ultraljud visade på något men magkänslan (haha, lustigt värre va) säger mig att jag borde ta blodprov för att kolla mina värden. 2 läkarbesök och avancerade undersökningar men inte en kotte har tänkt på att kolla mina värden. Känns rätt B, om jag ska vara ärlig. Typiskt vården här. Läkaren tjänar pengar på att göra gastro på mig, men inte på att skicka mig till ett labb för prover, så då blir det såklart gastro direkt.

Vet inte, jag. Det ömmar oavsett vad jag än äter, hela vägen runt. Under revbenen både fram och bak. Har sjukt med gaser. Ska bespara er infon, men ja, det känns ju att allt är inte som det ska med systemet. Magsäcken var okej men det är ju inte allt som finns därinne, liksom.

Så man undrar ju vad en ska ta sig till nu? Gå till en annan läkare? Allmänläkare? Insistera på blodprov för att kolla värden, lever & njurar? Problemet är ju pengarna också. Här får man snällt betala allting själv. FASEN säger jag ofta för mig själv, att man satt sig i den här situationen. Vården i Sverige är inte perfekt men det FINNS vård i alla fall…

5 Comments

 1. Ingalill
  28 januari, 2019

  Hej, läser din blogg ibland men har aldrig kommenterat. Låter så trist att du kämpar med ont i magen som förstör ens livskvalitet. Har du testat om du har IBS eller laktosintolerans? Jag är själv laktosintolerant och känner igen några av dina symptomer med smärta, uppblåst, gaser osv.
  / Ingalill

  Svara

  1. 28 januari, 2019

   Hej Ingalill! Har faktiskt läst om IBS nu idag och har hittat andra som har just dessa läskiga kramper/tryckkänslan under revbenen + högt blodtryck. I samband med att hela min mage är öm och att jag får knip så fort jag äter nåt, så låter det onekligen som att något förändrats därinne. 😛 Vad jag förstår så kan sånt här sätta igång från ena dagen till den andra.
   Nu får jag ju provsvaren på torsdag men om det inte är någon bakterieinfektion så är jag inte riktigt säker på vad nästa steg är.

   Svara
   1. Ingalill
    28 januari, 2019

    Jag har en kollega som har IBS, hon fick gå till dietist och blev tipsad om FODMAP diet och en timmes promenad/annan träning varje dag. Hon äter väldigt lite kolhydrater och märker direkt när hon ätit för mycket av det. Vet att hon under någon vecka skrev upp vad hon ätit och hur magen reagerade. Kan ju vara värt att prova om blodproverna är bra. 🙂

    Svara
 2. Ingalill
  28 januari, 2019

  Det här är den matlista hon har som underlag för sin diet och provar sig fram med annat hon vill ha. http://alltomibs.se/wp-content/uploads/2016/03/fodmap-matlista-alltomibs.pdf

  Svara
  1. Frugan E
   28 januari, 2019

   Tack! Ska kolla in det. Kommer nog gå till en annan läkare för att kolla hjärtat i alla fall, men är värdena bra och ingen förklaring hittas så får jag nog lov att börja experimentera med maten och se om det blir bättre 🙂

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top