I väntans tider

Hej på dig! Bloggar på lite härnudå även fast min domän inte kommit igång än. Så inte många som hittar hit än, men det löser sig nog snart. Idag var jag i alla fall och gjorde min berömda gastroskopi. Här görs den under narkos, så det är lite mer omständigt än i Sverige. Lång historia kort så det enda som hittades var en lätt inflammation och att magsyra frätt upp en bit i matstrupen. Inga kostråd fick jag, bara utskrivet en stark medicin som jag sa att jag inte tål, med order om att ta den ändå. Så det var man lite sur på men jag är inte förvånad, för det är tunisiska läkare i ett nötskal. Jag är dock inte den som är den så jag skiter i att ta dem och lägger om kosten på egen hand istället. Jag har i alla fall gjort en grundlig koll nu med ultraljud + gastroskopi så nu känner jag mig lugnare.

Ett annat “fynd”

Däremot upptäckte de att jag har 1. högt blodtryck och 2. oregelbundna hjärtslag, så jag fick i alla fall en mycket bestämd rekommendation av doktorn att gå till en kardiolog. Så det blir nästa steg. Han sa lite skämtsamt att det kanske är hjärtat jag känner av i magen? Liksom haha. Men jo, visst har jag tänkt det. Att det kanske är pulsen och stressen som gör att magen känns knas. Men det förklarar inte smärtan och att jag är en spärrballong, att typ vilken mat som helst kan ge mig magknip.. Så det blir till att nysta vidare på detta i Sverige. Men hjärtat tror jag att vi får sätta igång med här, för det känns ganska korkat att vänta med en sådan sak.

Med magen nu så är prover tagna i alla fall och är på analys, och så ska vi som doktorn sa “se om detta med magsyran beror på en infektion eller stress”. Lustigt att varenda läkare jag besökt senaste åren har sett direkt vilket nervknippe jag är.. Inte så lätt att lyckas lura en läkare med att låtsas vara cool, kanske?

2 Comments

 1. Lillan Kind
  29 januari, 2019

  Så det blev en flytt av bloggen! 😀 Ser att du har hunnit med ett gäng undersökningar senaste tiden. Personligen hade jag nog insisterat på att få ta blodprover, och om det inte hade lyckats hade det fått bli att besöka en annan läkare. Men hursomhelst kan “lätta” inflammationer och frätskador orsakade av magsyra orsaka betydligt värre plågor än vad det låter som i form av värk och svullnad. Hoppas att du får ordning på hälsan när du kommer till Sverige! <3

  Svara
 2. Frugan E
  29 januari, 2019

  Jajamän! Tillslut fick jag häcken ur 😛

  Ja mår jag inte bättre snart så måste det ju kollas upp. Men många av mina “plågor” sista tiden har jag listat ut är biverkningar av esomeprazolen. Andra veckan blev ett helsike alltså. Känner fortfarande av vissa saker. Kommer nog skriva om det i ett inlägg för det där verkar vara en sån där medicin som skrivs ut till höger och vänster av läkare som är ovetandes om vad den kan orsaka. Har hellre min brännande strupe och magsäck än att må så skit som jag gjorde av medicinen.. :O Men ska oavsett till läkare så fort jag kommer till Sverige, det är uppenbarligen ändå dags för hälsokontroll 😛

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top