Intyget from hell..

Hej go’ vän! Låt mig få presentera.. Intyget från Jordbruksverket! Detta är alltså den meterlånga fasan som en TUNISISK veterinär ska fylla i och sedan ska det stämplas hos veterinärmyndigheten. Jag kan ju då både svenska och engelska (engelska på rätt hög nivå) men detta var riktigt komplicerat alltså. Det finns knappt några förklaringar alls. Vad ska man liksom skriva i en liten ruta där det står health information? Snacka om luddigt. Och det finaste av allt är att detta är inte hela intyget! Närå, det fortsätter på andra sidan. Yay!

Så jag har några frågor till JV (igen) som jag ska maila dem, bland annat om detta heliga referensnummer som veterinären ska fylla i men som vi inte vet vart vi ska få det ifrån, får se om mitt mail blir ignorerat (igen) eller om man får svar denna gången.

Ja och så en annan viktig sak – färgen på pennan och stämplarna måste skilja sig från det tryckta, med andra ord får de inte vara svarta. Sånt är de noga med att ge info om, men hur 17 man fyller i alla konstigheter, det ska man tydligen gissa sig fram kring.

Men det är ju klart att man kämpar på för att få med sig den här godbiten till Sverige, eller hur? Han och Nasnous är ju våra pälsklingar och vi ska göra ALLT för att få med dem. Det finns ju omständigheter man inte kan rå för, men vi ska verkligen göra vad vi kan. Gäller bara att inte lämna något till slumpen här! Man vet ju hur noga det är för svenskar och alla regler och blanketter. Veterinären har som sagt skickat andra fyrbenta patienter till Frankrike och Tyskland med en handskriven lapp istället för just detta intyget och det har fungerat, men vi tar inga chanser. Vi tänker komma till Arlanda med hundraelva papper, stämplar på allt och ett svenskt intyg som kronan på verket. Hellre för mycket än för lite!

3 Comments


 1. 23 januari, 2019

  Låter krångligt med alla blanketter. Men hoppas ni får med dom till Sverige. Kramis

  Svara

  1. 23 januari, 2019

   Ja det är ett himla ståhej. Men får hoppas att det löser sig tillslut 🙂

   Svara
 2. Herre jösses :-o. Förstår inte varför det ska behöva vara meterlång lista över något sådant. Borde ju gå enkelt tycker man.

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top