Vänner jag valt att ha kvar i mitt liv

Allergi och supersömnig men slänger väl in en selfie ändå. 😉

God morgon, kompis! Nu är det tydligen 22:a december och idag ska jag skriva om “vänner jag valt att ha kvar i mitt liv”. Jag tänkte skippa det här för den listan är ungefär en millimeter lång och tom. Jag har glidit ifrån varenda kompis jag hade innan flytten. Min allra bästa och närmaste vän till och med. Slutade höra av sig till mig och nobbade min vänförfrågan på fejjan. En annan försvann i och med att jag konverterade. Så det är ju lite tragisk lucka i kalendern idag, men sånt är livet.

Jag har under åren fått nya vänner (alla i Sverige, ironiskt nog) som man träffar väldigt sällan tyvärr men man har ju kontakt ändå. Ett par av högstadiekompisarna har man hittat också så vi har lite kontakt på FB. Jag gnäller ofta på FB men alltså vad hade man gjort utan?! Bra fråga.

Jag ska försöka få upp kontakten mer när vi flyttar, men just det som hände med min bästis där känns fortfarande ledsamt. Vi skildes åt med tårar där i tunnelbanan i Stockholm när jag skulle flytta, sen träffade vi på varandra helt apropå på pendeltåget ett par år senare och vi var ju så glada att vi inte visste vart vi skulle ta vägen. Allt detta var innan vi hade internet, Skype och Messenger. Enda sättet för oss att ha kontakt var BREV, liksom. Dumma som vi var hade vi inte bytt adress innan. Vem gör nåt sånt korkat?! Haha. Så snurriga. Men det vart ju lite kaos där i och med vräkning och allt.

Sen när vi träffades igen så fick hon min adress och hon skulle skriva med sin, men det gjorde hon aldrig. När hon väl skaffade FB så skickade jag en förfrågan som hon då nobbade. Bad en annan vän som sa att hon träffar på henne ibland att hälsa och att jag gärna vill höras, hon sa det till henne men nope. Kalla axeln och jag vet inte varför, vi skildes liksom inte som ovänner. Hon har såklart gått vidare i livet, fine by me, men man kan ju bara säga hej och förklara läget.. Inga problem om man gått vidare och så, det hade bara varit trevligt att veta om man gjort något fel så man kan be om ursäkt och reda ut det.

Äh, nu vart detta ett till sånt här superpersonligt inlägg. Suck. Istället för “vänner jag valt att ha kvar” blev det en lista på sådana jag förlorat. Typiskt! 😛

Hur som haver hade jag SÅ önskat att messenger och allt det fanns när jag flyttade. Fy 17 vad saker och ting hade kunnat vara annorlunda. Istället för att bli helt isolerad hade man kunnat hålla kontakten med alla utan problem.. Jag kan ärligt säga att jag uppskattar VERKLIGEN tekniken som finns idag. Kanske hade man haft en lista här med polare att skriva om, som man hållit kontakten med trots allt.

Jag tänker i alla fall avsluta detta med allt det positiva; nämligen att jag fått många vänner genom åren som jag har massor gemensamt med och som förstår mig och finns där när jag behöver det. Jag är sämst på att söka kontakt själv (introvert deluxe) men antingen har de förståelse eller så är de själva likadana så ingen som dömer. Jag är såklart tacksam för dessa finisar men då detta skulle handla om “vänner från förr” litegrann så blev det lite.. sorgligt. 😉


Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

42 Comments

 1. Moa
  22 december, 2018

  Åhh känner igen det du skriver om din vän med en av mina vänner som gjorde precis likadant så himla tråkigt 🙁

  Svara

  1. 22 december, 2018

   Så trist! Man fattar ju inte varför heller.. 🙁

   Svara
 2. Elisa
  22 december, 2018

  Tyckte du fick till en bra koppling till temat ändå även om det blev om kompisar du förlorat. Vad tråkigt! Men jag brukar tänka att såna personer vill jag inte ha kvar i mitt liv ändå. Och ja, tänk vad internet ändå är bra även om man kan bli tokig på sociala medier ibland. Så många i mitt liv jag aldrig fått träffa (även fysiskt) utan det. Som introvert själv tycker jag det är jobbigt ibland att ha svårt och ibland inte vilja träffa nya människor, men då tycker jag internet gör det lättare att man kan skriva och lära känna varandra på det viset. 🙂

  Svara

  1. 22 december, 2018

   Absolut! Internet är en livlina för mig faktiskt. De vänner jag har nu har jag träffat online. 🙂

   Svara
 3. Jennysvardag
  22 december, 2018

  Men så tråkigt att det blev så mellan dig och din bästa vän. Tråkigt att hon inte alls vill ha kontakt med dig. Hoppas att du får bättre kontakt dom dom andra vännerna när du flyttar tillbaka till Sverige. Dom förtjänar mer din vänskap

  Svara

  1. 22 december, 2018

   Ja, hon gick väl vidare i livet och det är okej såklart. Men tycker väl att ett hej och en liten förklaring vore trevligare än att bli helt ignorerad. 🙁

   Svara
 4. Snabela
  22 december, 2018

  Förstår dig att du tycker att det är jobbigt med din vän för att du inte riktigt varför hon inte vill ha nån kontakt. Du kanske kan leta upp henne och fråga öga mot öga.

  Svara

  1. 22 december, 2018

   Nja, känns inte som om det är någon idé. Skickade vänförfrågning 2 gånger och hon avböjde båda. Så jag får väl ta och respektera det. 🙂

   Svara
 5. Melissaskywalkz
  22 december, 2018

  Jag förstår att du blev ledsen men du är värd mer än en sån vän, och vänner som lämnar för att du konverterat. Du kommer hitta en massa nya fina vänner när du flyttar tror jag 🙂

  Svara

  1. 22 december, 2018

   Tack, vad fint sagt <3 🙂

   Svara
 6. Tycker det är märkligt att hon blev så där, har också varit med om sådana saker man blir förvånad verkligen. Undrar vad man själv gjort, men jag har mer och mer börjat landa i att det nog handlar med om personer som din fd vän här ovan än om dig :).

  Tycker du verkar underbar som människa, trevlig och väldigt vänlig :). Har svårt att förstå att någon inte vill vara din vän :).

  Gällande den som slutade umgås med dig för att du konverterade blir jag mest fundersam, det kan inte varit äkta vänskap direkt. Jag skiter i vad mina vänner har för religion eller icke religion med, mina vänner är personer jag tycker om för vem de är inte för vad de tror på.

  Jag har förövrigt vänner som är kristna, muslimer, buddister och ateister. Deras tro spelar mig ingen roll alls, det viktiga är att en människa är snäll och trevlig :).

  Gillar förövrigt denna text:

  “A Muslim, a Jew, a Christian, A Hindu, a Pagan, and an Atheist all walk into a coffee shop. And they talk, laugh, do henna on each other and became good friends.
  It’s not a joke.
  It’s what happens when you’re not asshole. “

  Svara

  1. 22 december, 2018

   Tack, så snällt sagt. Värmer verkligen! ♥
   Nej vänder man någon ryggen på grund av religion så är det inte mycket till vänskap. Inget att ha alls, faktiskt. 🙂
   Gillar den där texten, så sann den är. Alla är vi människor, liksom, inte så svårt egentligen. ♥

   Svara
 7. Hanna
  22 december, 2018

  Jag hoppas du hittar nya vänner när du flyttar hem. Jag brukar tänka hellre få äkta vänner än många ytliga. Tänk ändå vad lätt det är idag o hålla kontakt med allt o alla pga internet.

  Svara

  1. 22 december, 2018

   Så sant. Hellre få men då sann vänskap. 🙂

   Svara
 8. Sandra
  22 december, 2018

  Kanske kände hon att ni växt ifrån varandra. Jag är lite nyfiken på om det var innan eller efter du konverterade. För om det var efter så kan hon ju ha dragit sig undan för att hon är osäker och rädd för det okända. Tyvärr blir ju många det och jag kan tänka mig att hon kanske plötsligt visste var hon har dig?!
  I allafall, sånna vänner är ändå inget att ha ❤❤

  Svara

  1. 22 december, 2018

   Hon är muslim så det var inte därför. Men även om man glider ifrån varandra så kan man i alla fall säga något. Folk är kompisar på FB med totala främlingar så varför inte bara acceptera förfrågan, liksom? Det är ju inte som att det helt plötsligt blir krav på att umgås 24/7.. 😛

   Svara
 9. Amanda
  22 december, 2018

  Det är verkligen så tråkigt när man har vänner och man glider ifrån varann och man inte vet varför, har själv varit med om liknande och det är sorgligt. Kram 🙂

  Svara

  1. 22 december, 2018

   Ja, det är trist att inte veta varför..

   Svara
 10. Mirre
  22 december, 2018

  Nämen vad tråkigt att hon inte ville godkänna din fb förfrågan, låter ju märkligt???, förstår du reagerar =D

  Svara

  1. 22 december, 2018

   Lite märkligt är det allt..

   Svara
 11. Pärla
  22 december, 2018

  Usch så tråkigt när det blir sådär.. Men tacka gud för internet så mycket bra det gett oss.

  Svara

  1. 22 december, 2018

   Ja, verkligen! Internet är bra att ha 😀

   Svara
 12. Fnulan
  22 december, 2018

  Aj det gjorde lite ont att läsa dina ord. Där är mycket sorg. Det värsta tycker jag är att du förlorat vänner för att du konverterat. Vad har din religion med din personlighet att göra? Jag förlorade en vän för att jag inte tyckte om att hon gick med i en sekt som var skadlig och som gjorde att hennes barn kom i andra hand.
  Sen tycker jag inte om att man förlorar vänner utan att veta varför. Då anklagar jag alltid mig själv för att jag är den skyldige och går med så mycket skam och ledsna känslor. Tack för din öppenhet <3

  Svara

  1. 22 december, 2018

   Det är lite det som känns knepigt. Så tajta under flera år och sen bara kalla axeln utan att få ett varför. Känns ju som om jag gjort nåt hemskt. 🙁

   Svara
 13. Kamilla
  22 december, 2018

  Jag tyckte också att denna luckan var både svår och lite sorglig att skriva om. Visst gör det ont att välja bort vänner även om det är ett måste ännu värre att bli bortvald. Kram från mig.

  Svara

  1. 22 december, 2018

   Tack <3 Jo, visst svider det lite. Åtminstone det att man inte fick ett varför, om det nu finns ett sådannt..

   Svara
 14. Michaela
  22 december, 2018

  Känner så igen mig. Att ems bästa vön helt plötsligt inte är ens vän längre och att inte fp veta varför heller

  Svara

  1. 22 december, 2018

   Så tråkigt är det..

   Svara
 15. Sara
  22 december, 2018

  Så tråkigt med just den vännen som verkade betydelsefull för dig. Påminn dig själv om att de som lämnar våra liv gör det för att bereda plats för någon annan. Det svider, det vet jag, men du är ju värd bättre bemötande än så.

  Svara

  1. 23 december, 2018

   Precis! Hon var viktig för mig och en stor hjälp när jag hade det tufft, men det var tydligen inte menat att det skulle vara längre än ett par år. Vi supportade varann under en tid när vi båda var ensamma och så antar jag. Sen kom vi båda in i nya perioder i våra liv, och ja. Det blev som det blev med det. 🙂
   Tack <3

   Svara
 16. Sarah
  22 december, 2018

  Så tråkigt att du har förlorat så mycket vänner men bra att du har fått flera nya 🙂

  Svara

  1. 23 december, 2018

   Life goes on.. Det var ledsamt men det är okej. 🙂

   Svara
 17. Chanelle
  22 december, 2018

  När jag såg rubriken så tänkte jag att mitt inlägg om detta skulle inte existera, så läste jag dina första meningar och skrattade för mig själv för att du förklarade det så himla exakt vad jag kände och det var lite roligt “den listan är ungefär en millimeter lång och tom”, även om det förstås är jättetråkigt!
  Så himla fult att inte vilja vara vän pga att du konverterat dig?? Men å andra sidan så var hon kanske inte en äkta vän då?
  Men så kul att du har nya och säkert bättre vänner idag iallafall! Det är inte viktigt hur länge man känt varandra utan hur bra de är som vänner <3

  Svara

  1. 23 december, 2018

   Ja det är ju lite tragikomiskt eller vad det nu heter.. 😛
   Äkta vänskap var det ju tydligen inte eftersom en sådan borde klara av ett uppehåll.. Men ja, livet går ju vidare och med nya fina kompisar tack och lov. 🙂

   Svara
 18. Hannas krypin
  22 december, 2018

  Folk gör så konstiga saker ibland. Jag förstår inte hur en vänskap bara kan vända så där från ena dagen till den andra. Men då var hon kanske ingen äkta vän. Vissa människor passerar snabbt medan andra kommer för att stanna.

  Svara

  1. 23 december, 2018

   Nej, kanske var det inte riktigt äkta trots allt. Har aldrig funderat på det ur den vinkeln men det är såklart möjligt att det var så.

   Svara
 19. charlottelinden.se
  22 december, 2018

  Åh, vad ledsamt att höra om dig och din bästa vän. Jag håller med dig om att tekniken vi har idag VERKLIGEN är positiv när det kommer till att bibehålla relationer. Jag hade nog också varit väldigt ensam idag om det inte vore för tekniken och sociala medier.

  Svara

  1. 23 december, 2018

   Det hjälper verkligen något otroligt! Tyvärr är jag dålig på att höra av mig (psykiska ohälsan) men då på den tiden hade det varit väldans praktiskt. Så man inte tappat bort alla.

   Svara
 20. Johanna
  22 december, 2018

  Skönt att du får rensa lite runt om dig, har faktiskt gjort samma sen jag flyttade. Dock skulle jag aldrig någonsin göra sådär, alltså vem gör så? Så himla synd. Skadar aldrig att skriva hej eller iaf vara kompisar på Facebook. Massa kramar <3

  Svara

  1. 23 december, 2018

   Nej eller hur.. Att vara kompisar på fejjan behöver ju inte betyda att man måste bli bundisar igen.. 😛

   Svara
 21. Fru Elversson
  23 december, 2018

  Svar: Känner igen mig så i det du skriver kring julen! Det är just därför jag brinner för det! God jul! <3

  Svara

  1. 23 december, 2018

   Hoppas du får en fin jul 🙂

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top