Elaka ungar slipper jag så gärna

Här har ni nåt att garva åt!

Hej på dig! Är lite smått butter idag faktiskt. Åter igen fick man en påminnelse om varför det är en bra idé att hålla sina barn utanför ens blogg och sociala medier. Några av tjejernas killkompisar i skolan har nämligen upptäckt hur roligt det är att gå in och stalka på MIN instagram för att hitta bilder att garva åt och pika mina döttrar för. Jag har inga konstiga bilder, inga knepiga selfies eller foton på kidsen. De typ 2 gamla bilder jag hade fick jag ju snällt ta bort när de ringde hem från skolan och bad mig radera och blocka en massa klasskompisar som alltså hade det roligt åt mina foton.

Jag som vill ha min Insta öppen och som en följeslagare till bloggen, har fått ta bort min länk i bion plus att jag förmodligen får ha den stängd nu ett tag. Inte direkt kul. Såklart värre för tjejerna, så jag stänger den givetvis. Men visst blir man lite lätt tjurig för det.

Jag vet inte om de har hittat till bloggen än och isåfall så får jag hoppas att de använder Google Translate här så de får se hur respektlösa jag tycker att de är. Hem till mamma för lite uppfostran, för den verkar ni ha missat någonstans på vägen!

Anyhoo, är nu glad över mitt beslut (som senare barnen hållit fast vid) att inte låta barnen vara en del av mitt bloggande eller mina sociala medier. De är sina egna personer och jag tycker att är de för små för att förstå innebörden av att vara med på en massa bilder öppet på nätet så är det NEJ för mig, och sen när de väl är stora nog att fatta och säger att de inte är okej med det, så är det såklart fortfarande NEJ. Mindre risk för att bli retade av elaka ungar och annat mindre kul, även fast elakingar såklart kommer att hitta något oavsett som de kan pika om. Bland annat då mina tråkiga, icke spännande vardagsbilder. Suck.

40 Comments

 1. deveny
  20 december, 2018

  Jøss, det må ha vært ekkelt for jentene. Jeg skjønner godt at de ikke vil ha bildene sine på instagram eller på blogg.

  Svara

  1. 20 december, 2018

   Ja och det är ju bara att respektera. 🙂 Jag hade definitivt som tonåring INTE velat ha mina foton på min mammas blogg om hon nu hade haft en..

   Svara
 2. Michelle
  20 december, 2018

  Men herregud att de orkar liksom ❤️❄️Så ska de inte gå till

  Svara

  1. 20 december, 2018

   Nej, det är så himla trist..

   Svara
 3. Hannas krypin
  20 december, 2018

  Men så trist att läsa! Suck alltså att ungarna inte kan vara snälla. Men med tanke på hur det ser ut i kommentarsfält där vuxna kommenterar så är det inte konstigt att barnen också retas och mobbas. Jag hävdar bestämt att så länge vuxna inte kan hålla god ton kommer våra barn inte heller att göra det. Trist att du var tvungen att låsa din instagram men vad gör man inte för att skydda sina barn.

  Svara

  1. 20 december, 2018

   Ja, det är ju så uppenbart att det kommer hemifrån, denna brist på respekt.. 🙁

   Svara
 4. Madelene
  20 december, 2018

  Så tråkigt när sådant händer. Hoppas att tjejerna mår bättre nu med de som hänt

  Svara

  1. 20 december, 2018

   Jadå de är okej. Det är deras killkompisar som håller på och fjantar sig, inte för att det ursäktar saken..

   Svara
 5. Nathalie
  20 december, 2018

  Men FYFAN för vissa ungar!! Blev med ens väldigt irriterad här och samtidigt glad att jag inte är ung idag. Förstår inte hur man står ut tråkigt nog

  Svara

  1. 20 december, 2018

   Är också väldigt tacksam för att sociala medier inte fanns när jag var tonåring.. Riktigt obehagligt faktiskt.
   Jag fattar inte varför just mina bilder är så himla komiska, när man kollar på vad ungdomarna själva postar..

   Svara
 6. Sofie
  20 december, 2018

  Det är så tråkigt sånt. Det ska ju inte behövas 🙁

  Svara

  1. 20 december, 2018

   Nej, eller hur.. 🙁

   Svara
 7. Sanna
  20 december, 2018

  Usch vad tråkigt att läsa! Barn kan vara så elaka! Tråkigt att du & dina barn råkat ut för detta & hoppas dessa barn lär sig hur man beter sig emot andra!

  Svara

  1. 20 december, 2018

   Ja, detta är elever i gymnasieåldern dock så egentligen kunde man ju tycka att de borde veta bättre.. :/

   Svara
 8. Lillan Kind
  20 december, 2018

  Men fy så otroligt irriterande att det finns dom som har som nöje att jäklas med andra! Tyvärr tror jag inte att alla är så intresserade av att fostra sina barn, eller också är dom gräsliga och barnen tar efter deras beteende.
  Jag tycker att det är bra att du håller dina barn utanför dina sociala medier. Små barn förstår ju inte ens vidden och eventuella konsekvenser av att exponeras på nätet. Jag som är vuxen skulle absolut inte vilja bli omskriven av min mor. Jag vill själv kunna välja vad andra ska kunna läsa om mig. Många barn i dagens samhälle är helt berövade på sin integritet.

  Svara

  1. 20 december, 2018

   Ja, det känns som om jag gjort rätt val på den punkten.. Skulle inte heller vilja ha hela min barndom och allt jag gjort ute på internet för alla vänner och allt att se.. :/

   Svara
 9. Madde
  20 december, 2018

  Blir så ledsen då läser sådant.. Fattar verkligen inte hur man kan få ut något av att vara elak

  Svara

  1. 20 december, 2018

   En del njuter helt enkelt av sånt.. :/

   Svara
 10. Em
  20 december, 2018

  Klokt resonerat!
  Dumt bara att där är barn som ska vara elaka!

  Jag har haft funderingarna i många år om jag skulle ta bort barnen från min blogg/insta. Men dem är ju själva grunden till de, och jag hopps innerligt att de inte hatar mig för det.
  Klara, min äldsta brukar jag fråga om det är okej att lägga upp saker om henne och bilder. Så även Vincent. Han förstår dock inre riktigt lika mycket. Jag hoppss jag gör ett bea jobb ändå, trots att jag ”hänger ut” mina Barn:)

  Svara

  1. 21 december, 2018

   Jag hade också barnen med i bloggen förut, och det var inte knepigt alls att sluta faktiskt. Visst blir det mindre “mammablogg” av det hela och man får ändra om så att det handlar om mig mer liksom, men det går. Gillar hur Mrs Coskun har gjort, hon skriver om barn och familj osv men man ser inte barnens ansikten. Kan vara en idé? Sen får man ju se upp med vad man skriver om, privata detaljer och sånt som man vet att barnen kanske inte vill läsa om på internet sen när de är tonåringar kan man kanske hålla utanför bloggen. 🙂

   Svara
 11. Therese Carlsson
  20 december, 2018

  Visst ska man respektera vad barnen vill men det är inte ok att andra ska reta förstår inte varför dom tycker det är så kul att retas

  Svara

  1. 21 december, 2018

   Nej, det är verkligen inte okej nånstans.. 🙁

   Svara
 12. julia
  20 december, 2018

  Hur orkar dom. Det är ju bara så onödigt av dom. Varför ska det vara så mycket hat och mobbing i denna värld. Det är så himla trist! Kram ❤

  Svara

  1. 21 december, 2018

   Eller hur, och nu när alla har Instagram (även dessa killar) så är det liksom bara extra fjantigt.

   Svara
 13. Jennifer
  20 december, 2018

  Varförr bad skolan dig att radera bilderna? Det hade jag ALDRIG gjort!! Det är killarna som ska uppfostras rätt och inte du/dina döttrar som ska behöva bli privata och radera en massa! STÅ PÅ DIG!

  Svara

  1. 21 december, 2018

   Det var ungarna själva som bad mig att radera. Hade det varit skolan så hade jag blivit skogstokig 😛

   Svara
 14. Marie
  20 december, 2018

  Ohh det är så enkelt att komma åt och vara elak mot varandra, mobbingen fortsätter ju på nätet inte bara i skolan och det är tragiskt

  Svara

  1. 21 december, 2018

   Verkligen, det är mobbningen som inte syns och som kanske är den farligaste. Nu var väl inte det här regelrätt mobbning då det är deras kompisar som “bara” larvar sig, men ändå. Klart att tjejerna reagerar på det, de är i en känslig ålder nu..

   Svara
 15. Kamilla
  20 december, 2018

  Tröttsamma skitungar säger jag. Sköt er själva och skit i andra.

  Svara

  1. 21 december, 2018

   Exakt. Min Instagram är MITT problem, liksom.. Trött på att behöva stänga den hela tiden..

   Svara
 16. Sandra
  21 december, 2018

  Alltså ungar, vad har de för uppfostran stackars dina flickor och stackars dig ❤
  Man blir så trött på människor som inte kan uppfostra sina barn till genuina, empatiska barn ❤

  Svara

  1. 21 december, 2018

   Tyvärr så är nog både uppfostran och det eviga grupptrycket att skylla på. Ingen ursäkt alls, men..

   Svara
 17. Natalie
  21 december, 2018

  Men herregud!! Sååå tråkigt!

  Läskigt faktiskt men bra att du delade med dig det gav faktiskt en tankeställare. Hoppas deras föräldrar tar tag i det ordentligt

  Svara

  1. 21 december, 2018

   Ja, riktigt tråkigt..

   Svara
 18. Emma
  21 december, 2018

  Men alltså ja, hem till mamma med dom ungarna så dom kan få bli lite dragna i öronen förstår mig inte på sånna ungar som tror att dom vinner något på att stalka och reta andra barn, så himla fult gjort.

  Svara

  1. 21 december, 2018

   Riktigt barnsligt också med tanke på att det är gymnasieåldern de är i. 🙁

   Svara
 19. Amanda
  21 december, 2018

  Så tråkigt att du är tvungen att stänga ner insta och inte ha den öppen 🙁 Man lite trött på att barn ska hålla på såhär det är varken snällt mot dig eller dina barn. Hoppas det lugnar ner sig 🙂

  Svara

  1. 21 december, 2018

   Man kunde ju tycka att det är fjantigt att hålla på så år 2018 när typ alla har Instagram, men tydligen inte.. :/

   Svara
 20. Ås3
  21 december, 2018

  Usch va trist man blir så ledsen av sånna här saker. Det är så respektlös

  Svara

  1. 21 december, 2018

   Ja, det är trist..

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top