Min to-do-list när vi kommer till Sverige

God morgon! Här sitter jag i kylan och skriver. Det är visserligen inga minusgrader men det blir ändå sådär ruggigt ända in i benmärgen. Vi har ju stenhus utan centralvärme och så dragiga fönster på det så på vintern känner man sig aldrig riktigt varm hemma. Men, men. Nu börjar vi få lite sådär panik för att vi är påväg, vi ska börja sälja saker nu. Katternas process har vi ju startat med i och med att vi chippat dem och steg 2 blir rabiesvaccin, men nu ska vi alltså börja sälja sånt vi inte har användning för och vill ta med. Tjejernas datorer ryker först. De har använts ytterst sällan genom åren då de båda var defekta och eftersom ingen här bryr sig om garantier så fick vi varken byta eller laga. Så nu får vi försöka sälja dem, finns nog säkert de som köper för att komma åt delarna eller nåt.

Annat man tänker på är den enorma att göra-listan som vi har att bocka av sen när vi God willing är på plats. Typ som:

1 ) Skriva in oss i folkbokföringen.

2 ) Möte på skolan med studievägledare och rektor för att planera för kidsen.

3 ) Fixa bankkonton till tjejerna och kort till mig, för tydligen behöver man sånt när man har egna pengar… 😛

4 ) Ta mig till komvux och en studievägledare för att se vad jag kan göra åt min brist på slutbetyg och se hur jag ska ta mig vidare sen till behandlingspedagog, socionom eller vad jag nu bestämmer mig för att jag vill bli när jag blir stor.

5 ) Ta mig in i vården för att förhoppningsvis få hjälp med det psykiska ickemåendet och få tag på neuro igen för att fortsätta utredning och behandling med min medicin som ju INTE är receptfri i Sverige.

6 ) Sätta igång med plugg och intensivt jobbsök! Även om en pluggar så behövs ju extrajobb. Får se vad man kan skaka fram. Enda erfarenheten jag har är hotellstäd…

Behöver jag ens nämna att jag är hysteriskt nervös?! Jag har varit hemmafru i hundra år. Det betyder att jag inte behövt använda mig hjärna på hundra år. Jag är så virrig och stirrig alltså. Kommer behöva ha kalendrar och listor för att hålla koll på allt, i alla fall i början. Men det är väl “bara” att ta det dag för dag och försöka att inte tänka för långt in i framtiden sen. Jag har inte så mycket tankekraft att det räcker till 100% fokus i nuet OCH till att nojja sig över framtiden.. Så jag får ransonera. 🙂

Jag måste i alla fall förutsätta att detta kommer att gå bra tillslut. Det kommer garanterat komma svåra stunder som det gör för alla andra i människosläktet men jag tror det kommer bli okej. Det måste man ju tro.

31 Comments

 1. Lillan Kind
  29 november, 2018

  Det är en hel del du har att ordna med på din lista, men jag är övertygad om att det kommer gå bra! Saker brukar falla på plats vartefter. Jag tycker inte att du ska oroa dig så mycket för att du varit hemmafru inför plugg och jobb. Det är helt uppenbart när jag läser din blogg att du är en begåvad människa, och det plus god vilja är två fantastiskt bra förutsättningar för att åstadkomma mycket här i livet. Jag har jobbat i många år med att identifiera talanger och utveckla människor utefter deras outnyttjade potential, så jag skriver inget tombabbel för att vara snäll och tröstande. Hoppas att du inte tar illa upp att jag skriver detta, men du är en oslipad diamant!

  Svara

  1. 29 november, 2018

   Men tack, vad glad jag blir! ♥ Det värmer riktigt fint, kan jag säga. 🙂

   Svara
 2. Michaela
  29 november, 2018

  Ja det är en del att göra läser jag. Men ni fixar det

  Svara

  1. 29 november, 2018

   Tack 🙂

   Svara
 3. Pärla
  29 november, 2018

  Listor är amazing! Jag går hemma nu jag med men längtar faktiskt efter att få komma ut och “använda hjärnan” haha

  Svara

  1. 29 november, 2018

   Ja, jag tror jag kommer få använda mig av det rätt hårt, i alla fall i början. Är mer disträ än en guldfisk.

   Svara
 4. Malin Moen
  29 november, 2018

  Det är skönt med listor och inför planeringar. Mycket att göra på din ’to-do-list.’ Men det kommer gå bra och fort skall du se 🙂

  Svara
 5. Anita Birgitta
  29 november, 2018

  Oj ni har mycket stå i. Men listor är alltid bra.

  Svara
 6. Jeanette
  29 november, 2018

  En maffig lista att ta sig igenom, men håll lugnet & beta av det bit för bit så kommer det gå galant 🙂 Fokusera på en sak i taget.

  Svara
 7. Jennysvardag
  29 november, 2018

  Så mycket du har att göra när ni kommer till Sverige. Hoppas att allt går bra så det inte blir något strul 🙂

  Svara

  1. 29 november, 2018

   Hoppas det med 🙂

   Svara
 8. Moa
  29 november, 2018

  En del saker att göra men det klarar ni! 🙂

  Svara

  1. 29 november, 2018

   Hoppas det 🙂

   Svara
 9. Elisa
  29 november, 2018

  Det var mycket att göra, men en sak i taget så kommer allt falla på plats. När är det ni flyttar? 🙂 Förstår att det blir en stor omställning för dig som varit hemma så länge. Men sen när ni är på plats och kommit igång så kommer det nog kännas bra. 🙂

  Svara
 10. Emelie
  29 november, 2018

  ja det var ju lite att stå i men det där fixar ni 🙂

  Svara
 11. Hanna
  29 november, 2018

  Ja ni har verkligen en del o ta tag i, bra att du fixat en lista brukar gå lättare då, och ta en sak i taget, allt löser sig tillslut. Kanske blir jobbigt o tufft ett tag men sen när ni har landat kommer ni tycka det är skönt

  Svara
 12. Frökenny
  29 november, 2018

  Men å vad spännande! Vad mycket ni har framför er! Är helt övertygad om att det kommer att gå fint!

  Svara
 13. Mrs.Kjellström
  29 november, 2018

  Såklart du/ni fixar allt så länge bara viljan finns där
  Ja de måste vara stor förändring att komma ut på jobb efter att ha varit hemmafru..
  Ja e oxå hemmafru o så fort jag söker ett jobb så får jag typ panikhaha

  Svara
 14. Mirre
  29 november, 2018

  Det var många punkter på listan, och du kan nog nå ditt mål om man tar det i realistiskt tempo

  Svara
 15. Madde
  29 november, 2018

  Förstår att det är mycket att ta i nu, men det kommer bli kanon då ni väl är här

  Svara
 16. Johanna
  29 november, 2018

  Wow vilken lista, spännande att börja ett nytt kapitel i livet här i Sverige nu <3 Kramar

  Svara
 17. Fnulan
  29 november, 2018

  Men så spännande att starta ett nytt liv i ditt förra liv =) Det kommer att gå hur bra som helst. Kram

  Svara
 18. Denevigaresenären
  29 november, 2018

  Oj, det var en lång lista. Mycket att stå i. Såklart att ni fixar det. Håller tummarna att allt går enligt plan✊✊

  Svara
 19. Kan tänka mig att det här kommer bli många omställningar, förstår att det är mycket att stå i. Har barnen redan dubbla medborgarskap samt din make? Eller hur fungerar den delen? Har full förståelse om du inte vill berätta 🙂

  Svara

  1. 30 november, 2018

   Alla har svenskt medborgarskap så den biten är inga problem 🙂

   Svara
 20. Ida
  29 november, 2018

  Åh vilken bra lista, hoppas den fullföljs och inte faller isär! Kan uppleva ibland att to-do-list kan falla isär om man tappar motivationen.

  Svara
 21. Amanda
  29 november, 2018

  Det var väldigt mycket ni ska göra men jag tror också att ni kommer klara det men ta en sak i taget. När flyttar ni? 🙂

  Svara
 22. Snabela
  29 november, 2018

  Tror att du kommer att bocka av din lista rätt fort tror jag 🙂

  Svara
 23. Melissaskywalkz
  29 november, 2018

  Det låter som att du har en bra plan, jag förstår att du är nervös men det kommer gå bra! 🙂

  Svara
 24. Kamilla
  29 november, 2018

  förstår att det känns nervöst men det måste också vara så spännande att flytta hem igen med hela familjen. All lycka till vännen.

  Svara

  1. 30 november, 2018

   Tack! Ja, det är jättespännande 😀

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top