Ångest, hat och avklarat träningsprogram

Morgonmood. Försöker peppa mig inför dagens styrketräning. Går sisådär.

Hej du! Fint att du kikar in! Har tyvärr varit seg på bloggfronten för JEKLAR ANAMMA vilken ångest jag har haft. Bläk. Det började så fint med att jag fick hatfulla kommentarer på FB (kort sammanfattat så ska jag som är “vit kolonialist” dra ifrån Tunisien och och och). Det kusligaste var att hon skrev att hon “följt mina inlägg under lång tid” och det var rätt skyhög creepyfaktor på det, tycker jag. Det var nästan värre än hatet jag fick, faktiskt. Jag panikstartade en ny profil och ska nu stänga ner min gamla, för shitt pomfritt vad otrevligt det är egentligen att nån främling kan sitta där med sin illvilja och se vad man skriver och gör.. Så jag ska från och med nu vara försiktig med grupper och ha tajtaste sekretessen på min profil. Jag ÄR rätt nojjig kring det här med att vara offentlig på internet som man ju märker av att jag inte bloggar i mitt riktiga namn, då många muslimska kvinnor får ta emot oerhörda mängder med skit från tangentbordskrigande rassetroll som känner sig kränkta av att en kvinna med slöja tar plats, men detta var alltså en av oss så att säga som hoppade på mig. Är fortfarande chockad. Fast nu har det gått över i sympati för det är uppenbart att människan är bitter.

Hur som, denna lilla episod kastade in mig i 3 dagar av ångest. Darrningar, kramper, muskelsmärtor, ryckningar, hjärtklappning och så vidare. Totalt ologiskt för vem bryr sig om vad någon främling tycker om en? Men så fungerar ju ångest. Det kan triggas av vad som helst, ibland behövs det inte ens något som utlöser den överhuvudtaget. Nu mår jag bra tack och lov och det leder till min nästa grej ju.. *Trumvirvel*… Jag har gjort klart mitt träningsprogram! 5 veckor av cardio och styrketräning är nu DONE. Jag känner mig riktigt stolt! Jag missade ju ett par dagar där i och med ångesten (muskelsmärtor, kramper och spaghettiben är inget vidare att träna med) men jag har hållit mig till programmet i övrigt. Känns så kul! Så kul faktiskt att jag ska köra en runda till. De ger oss ju nytt schema varje månad så man behöver aldrig upprepa helt, vilket gör att man såklart kan köra ett par rundor i samma program innan man går över till ett nytt. Efter detta kanske det blir muskelbyggarprogrammet, vi får se. 😛

Vikten har inte förändrats nämnvärt (-1 kg) men lo and behold; min gamla BH passar inte längre. Så att jag sett förändringar i spegeln har INTE varit inbillning. Hur jag mår, hur mycket starkare jag känner mig och hur kläderna börjar passa (eller inte passa!) är bra mycket mer roligt än att stirra på en våg, så jag är nöjd! Rent kostmässigt har jag också gjort framsteg. Kanske max 1 coca cola i veckan, försöker tänka på protein och att få i mig så icke processat som möjligt. Inte för att jag tycker det är fel, utan för att jag har märkt att ju mindre sånt jag äter, desto mindre sånt blir jag sugen på. Så det hjälper ju såklart när man vill komma i form och få kontroll över ätandet. Med kontroll menar jag “sluta överäta” och inte “råbanta med miniportioner”, just to be clear. 😉

Så, här är vi nu. Nya månaden på programmet har precis startat och jag kämpar vidare. Tjohoo! 

39 Comments

 1. Linda
  3 november, 2018

  Jag förstår dig till fullo. Jag har också jättesvårt med att komma igång med träningen.

  Svara
 2. Chanelle
  3 november, 2018

  Usch att någon fått dig att må så dåligt! Inte alls kul med såna bittra människor som känner behovet av hat 🙁 Man kan ju undra varför hon följt dig då..

  Vad kul att träningen går bra! Att se på sig själv och känna att kroppen mår bättre är verkligen det roliga och viktiga! Vågen och BMI är inte lika relevant!

  Du är grym, glöm inte det

  Svara

  1. 3 november, 2018

   Tack! <3 En del verkar följa bara för att få störa sig på personen.. Man undrar ju vad det ger en för glädje i livet? :O

   Svara
 3. Hanna
  3 november, 2018

  Fy f*n va less jag blir på o läsa att folk inte har mer vett än att de måste utsätta andra för hot o trakasserier. Hoppas träningen får dig på andra tankar o att ångesten har släppt helt snart!

  Svara

  1. 3 november, 2018

   Tack <3 Tangentbordskrigare är dryga..

   Svara
 4. Frökenny
  3 november, 2018

  Usch vad tråkigt med näthat, förstår att det kändes obehagligt. Hoppas att du kan släppa det.

  Svara

  1. 3 november, 2018

   Jadå. Är bara inte van vid sånt så blev lite lätt chockad..

   Svara
 5. Johanna
  3 november, 2018

  Fy sjutton att någon kan vara så elak!! Peppar peppar har jag klarat mig ifrån hat kommentarer, men usch vad otäckt! Massa kramar till dig, fina du <33

  Svara

  1. 3 november, 2018

   Tack <3

   Svara
 6. Men fy vad är det för en sjuk människa :-o. Jag hoppas inte dessa kommer från Bloggsupporten? I så fall ska denna person bort direkt, vi vill inte ha såna med där. Jag kan förstå hur du mår, nu har jag inte blivit utsatt för hatbrott men däremot hade jag i våras en stalker efter mig. Har inte skrivit om det i bloggen, men personen som är en man dök upp oanmält utanför min dörr och hotade mig rejält. Det var helt fruktansvärt och ångest efteråt var helt vidrig :(. Så även om jag omöjligt kan tänka mig in i din situation förstår jag känslan av att känna sig hatad och få den där obehagskänslan. <3

  Svara

  1. 3 november, 2018

   Men fy fasen så obehagligt! :O Hade människan hittat dig genom bloggen? Förstår att du blev rädd! 🙁
   Nej, detta var på fejjan, inte bloggsupporten eller bloggen öht. 🙂

   Svara
 7. Päröa
  3 november, 2018

  Människor kan vara då elaka 🙁 Hoppas din ångest blir bättre snart, har samma problem..

  Svara

  1. 3 november, 2018

   Så sant.. Vi är experter på att såra varandra tyvärr. 🙁
   Tack <3

   Svara
 8. Amanda
  3 november, 2018

  Om man nu stör sig på en person varför läsa dens blogg och följa den? Hoppas du inte tog åt digav vad människan sa och skrev, hon verkar inte ha så mycket i sitt liv. Skönt att du ser resultat av din träning det ger ju motivation att fortsätta 🙂

  Svara

  1. 3 november, 2018

   Ja nej, jag sansade mig tillslut då jag insåg att problemet ju är hennes och inte mitt 🙂 Tycker synd om hatfulla människor, jobbigt att vara så bitter jämt.

   Svara
 9. charlottelinden.se
  3 november, 2018

  Helt sinnessjukt att du/ni skall behöva ta emot sådana kommentarer och ett sådant hat. Jag kommer aldrig förstå vad andra människor tycker att de vinner på att vara elaka mot andra. Jag menar, vad du tror på eller hur du går klädd påverkar ju inte dem på NÅGOT som helst vis. Så obehagligt beteende.

  Svara

  1. 4 november, 2018

   Nej, begriper det inte heller. Lev och låt leva borde inte vara så svårt, tycker man..

   Svara
 10. Johanna
  3 november, 2018

  Fattar inte att folk kan vara så elaka ! Du är så fin ! Hoppas du vet det ♡ !

  Svara

  1. 3 november, 2018

   Tack snälla du <3

   Svara
 11. carro
  3 november, 2018

  Jag fattar inte hur folk är skapta, alltså. Jag undrar vad det är för fega krakar som gör det.
  Det är mycket enklare att vara jävlig nu. Vill man vara det är det inte svårt.Förstår inte alls vad man vinner på att vara elak mot andra människor

  Svara

  1. 3 november, 2018

   Så sant. Numera kan man sitta och gömma sig bakom en skärm och spela tuff. Det är hemskt.

   Svara
 12. Marie
  3 november, 2018

  Men uscch vad otäckt och man blir ju jätteledsen då man får elaka kommentarer och folk som beter sig som de där fega kräken. Su ska inte ta åt dig, jättelätt för en annan att säga, men du får bo och göra precis som du vill =D

  Svara

  1. 4 november, 2018

   Tack fina <3

   Svara
 13. Fnulan
  3 november, 2018

  Jag är ledsen för din skull att du ska te emot hat. Det är lätt att säga “skit i det” men gud vad det tar på hjärta, själ och knopp. Det kryper in i skinnet.
  Massa med kramar till dig och jag hoppas att du fortsätter vara den du är och skriver.

  Svara

  1. 4 november, 2018

   Tack <3
   Ja, man försöker vara lite hårdhudad men nope. Det tär på en ändå..

   Svara
 14. Katja
  3 november, 2018

  Fy vad tråkigt att du blivit utsatt! Känns som vissa inte har något annat för sig än att kränka och klanka ner på andra! Styrkekramar

  Svara

  1. 4 november, 2018

   Verkligen, folk borde väl vara upptagna med annat tänker man..

   Svara
 15. K
  3 november, 2018

  Jag blir så ledsen för att knäppisar tar så mkt energi från en och orken behövs för att leva.

  Läskigt med den kommentarspersonen.

  Svara

  1. 4 november, 2018

   Verkligen! Energislukare behöver man ju INTE.. Man behöver kraften till annat liksom.

   Svara
 16. Emma
  4 november, 2018

  Förstår dig, försöker också ha någorlunda stängd profil på facebook, är försiktig med att göra inlägg hur som helst osv, men det du skriver med att bli påhoppad, usch för folk alltså

  Svara

  1. 4 november, 2018

   Ja, det känns säkrast. Har varit rätt öppen men slut med det nu.. :/

   Svara
 17. Em
  4 november, 2018

  Men vad tråkigt att folk inte har vett att vara snälla. Gah. Blir så himla arg på sånt. Men sen är folk väldigt fega, för att sitta bakom en skärm går oftast bra men inte i IRL.
  Kram till dig, och hoppas människan slutar vara elak.<3

  Svara

  1. 4 november, 2018

   Precis! Lätt att vara kaxig när man inte är ansikte mot ansikte.. Så fegt.

   Svara
 18. Melissaskywalkz
  4 november, 2018

  Men åh fyfan, folk är verkligen idioter. Hoppas du kan finna något sätt att inte låta dig påverkas utav dessa ❤

  Svara

  1. 4 november, 2018

   Verkligen! Men försöker att tänka på det ur deras perspektiv, nåt måste ju fattas där i livet liksom..

   Svara
 19. FruElversson
  4 november, 2018

  Helt sjukt! Kan kan tycka att slöja kan vara vackert! Man ska inte bli hatad på pga det. Du är så vacker! <3

  Svara

  1. 4 november, 2018

   Tack snälla du <3

   Svara
 20. Denevigaresenären
  4 november, 2018

  Usch, vad tråkigt att behöva gå igenom en sådan sak också! Kommer aldrig förstå vad denna människa kan vinna på att vara så elak mot dig. Men precis som du säger, personen måste må riktigt dåligt. Ta hand om dig! Kram

  Svara

  1. 4 november, 2018

   Tack <3

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top