Drömmar jag vill förvandla till mål

Hej på dig! Det var ju ett rätt träligt inlägg igår, men ibland måste man ju ventilera sig lite, eller hur? Tack för allt stöd, det betyder massor!

Idag ville jag snacka drömmar. Drömmar som jag vill göra om till konkreta mål att sikta på. Istället för att fokusera på framtidsångest så kanske man bör “break it down” i en liten lista på vad jag vill åstadkomma de närmaste åren. Låter inte det som en smart grej?

Här är ett par av de saker jag vill göra:

1 ) Komplettera mina betyg. Om jag ska göra om ett gymnasieprogram eller bara “lappa” med kurser vet jag inte, det får jag ta med en studievägledare på Komvux. Men jag vill ha ett snyggt slutbetyg i alla fall. Lite revansch, sådär. 😉 Plus att det såklart hjälper när man söker till högskola och så. 😛

2 ) Utbilda mig till behandlingspedagog. Jag VET att det är ett tungt jobb, men jag vill hjälpa folk. Oavsett om det handlar om missbruk eller att jobba på kvinnojour. Men med bagaget jag har i livet så dras jag till detta. Jag funderade länge och väl på vad jag ville bli när jag blir stor, gick igenom olika yrken, var inne på förskollärare ett tag (“där finns det ju jobb”) men det kändes ändå inte riktigt hundra. Sen läste jag om detta och det bara sa klick, och jag visste att DÄR har vi det! MIN grej!

3 ) Bli diplomerad kostrådgivare. För jag tycker att sånt är sjukt intressant och även här vill jag hjälpa folk. Det cirkulerar så många sjuka myter inom kost och träning som vi luras in i (för att inte tala om skumma pyramidspel och hutlöst dyra “mirakelprodukter”) och jag skulle gärna dra mitt strå till stacken här med att hjälpa andra tillbaka till en vanlig, sund kost och livsstil. Med fokus på förhållandet till mat då, som t ex överätande. Sånt jag själv dragits med.

4 ) Starta eget företag. Här har jag någon sorts tanke med att slå ihop blogg med kostrådgivning/livsstil och ens utbildning då som behandlingspedagog. Fortfarande inne på detta med att hjälpa andra, kanske med betoning på matmissbruk. Sen är detta bara en luddig tanke ännu, det handlar ju om MINST 3 år framåt i tiden. Här i denna kategori kanske man kan räkna “få ännu mer fart på mina sociala medier”? Bloggen börjar ta fart nu men Insta står still. Det var inte längesedan jag öppnade upp mitt privata konto så att man har få följare har sin förklaring, samtidigt behöver man ju såklart en intressant feed för att få följare. Så är det bara. Min feed är trist för allt är på sparlåga för mig just nu, men det måste ju få vara ok så det med. Så att jobba mer på BÅDA mina kanaler får också vara ett mål som räknas in här.

5 ) Jobba mig ur ångesten. Jag ska söka hjälp, helt enkelt. Söka mig till vården. Sen vad det blir av det, who knows. Men jag behöver hjälp efter många år av obehandlad depression och förlamande ångest med social fobi.

6 ) Bli stark! Detta jobbar jag redan på. Tränar för fullt varje dag. Jag har suttit på röven i 16 år så det finns en hel del jobb att göra med mina muskler, så att säga. 😛

7 ) Börja vandra/paddla kanot/rent allmänt få igång mitt friluftsliv. 

8 ) Ta hand om mig själv. Kanske låter konstigt att ha som mål, men det är så pass. Haha. Jag måste börja bry mig om mig själv. Egentid, presenter till mig själv, you name it. Jag har som mål att ha någon typ av icke förhandlingsbar grej bara till mig en gång i veckan. Man ska visa sig uppskattning! 🙂

9 ) Knata (eller krypa, vilket som) upp till toppen av Kebnekaise. I shit you not, det har jag som mål. Det kanske tar åratal innan jag ens är i närheten av så vältränad att jag vågar tänka på att testa, men någon gång i livet. Att bestiga ett berg, liksom. Jag har bestigit många mentala sådana, men att ta sig upp för ett verkligt måste vara en otroligt mäktig upplevelse!


Listan blev visst längre än vad jag trodde att den skulle bli, men så kan det gå när man fokuserar och verkligen tillåter sig att fundera fritt. Jag trodde jag skulle få ihop typ fyra punkter men det blev ju lite fler..! Hur realistiska är då dessa mål? För JA, jag ska ha dessa som mål. Inte drömmar. Mål att sikta mot, inte bara sitta och tänka på. Och jag tycker inte att det är så orealistiskt faktiskt. Jag startar ju rätt sent, men jag kan nog lägga manken till när jag ger mig tusan på att fixa nåt. 🙂

Tack för att du läste och ha en mysig kväll!

52 Comments

 1. Chanelle
  23 oktober, 2018

  Vill också “bestiga” Kebnekaise! Låter som en bra lista! Är nog även bra att inte ha en jättelång lista för då kan det kännas jobbigt istället! Lycka till

  Svara

  1. 23 oktober, 2018

   Ja, tror denna räcker som lista på stora mål för ett X antal år framöver. 🙂

   Svara
 2. Frökenny
  23 oktober, 2018

  Vilka fina drömmar och mål. Bra med konkreta målsättningar. Låter klokt att läsa upp betyg/behörighet. Lycka till med alla dina mål!

  Svara

  1. 23 oktober, 2018

   Tack! Ja, läsa upp betygen blir steg nummer 1 för mig.. 😛

   Svara
 3. Amanda
  23 oktober, 2018

  Det är nog mål i livet som du kan klara av med lite jobb och slit så ska du nog se att du har startat eget och sökt hjälp bland annat 🙂 Kämpa på!

  Svara

  1. 23 oktober, 2018

   Tack, tack! 🙂

   Svara
 4. Melissa
  23 oktober, 2018

  Ibland behöver man verkligen spy ur sig all ångest, och det är okej! Låter som väldigt bra “mål” och jag hoppas att du uppfyller de allihopa <3

  Svara

  1. 23 oktober, 2018

   Tack snälla du <3

   Svara
 5. Lillan Kind
  23 oktober, 2018

  Vilka bra och genomtänkta mål! Målet att ta hand om dig själv tror jag kommer hjälpa dig att orka uppfylla de andra målen som att studera

  Svara

  1. 23 oktober, 2018

   Tror jag också faktiskt. Jag måste börja unna mig saker, oavsett om det är en grej, upplevelse eller bara egentid. Nåt JAG bestämmer och njuter av. 🙂

   Svara
 6. Nilla
  23 oktober, 2018

  Så bra drömmar och mål. Hoppas att det går bra och att du når dina mål!

  Svara

  1. 23 oktober, 2018

   Tack så mycket <3

   Svara
 7. Så fina mål du har och det är klart du kommer fixa dessa :D. Det första har du slutbetyg sedan innan eller vill du ha ett? Vill bara säga att jag tror att det är så (var så förut) att om du har betyg sedan förut men det gått mer en fem år sedan du slutade gymnasiet brinner dessa betyg inne. Du kan alltså inte använda dem i ett slutbetyg utan måste läsa om kurserna. Har flera som varit med om detta :/.

  Svara

  1. 23 oktober, 2018

   Tack 🙂 Jag har bara samlat betygsdokument, alltså inte slutbetyg. Missade bland annat gymnasiearbetet vilket såklart var det som ställde till det för mig. Har ett par onödiga IG också som jag skulle vilja sudda ut.. 😛 För mig spelar det faktiskt ingen roll om jag måste göra om allt, är lite inne på samhälls vilket var programmet jag skulle ha gjort från början. Får se vad studievägledaren säger. 🙂

   Svara
 8. Jennysvardag
  23 oktober, 2018

  Vilka bra mål och drömmar du har. Jag hoppas att du kan göra dom till verklighet och nå dina mål

  Svara

  1. 23 oktober, 2018

   Tack! 🙂

   Svara
 9. Hanna
  23 oktober, 2018

  Tror det är bra att stolpa ner sina mål o se de konkret, jag har just nu mål som att köpa hus, orka springa 1 mil och trivas med mig själv. Förut var det universitetsexamen och att köpa ny bil. Det kan jag sätta check på idag. =)

  Svara

  1. 23 oktober, 2018

   Spännande! Men det klarar du såklart 😀 Häftigt att du börjat bocka av på listan med mål, bra jobbat!

   Svara
 10. Elisa
  23 oktober, 2018

  Åh, tänk så mycket gott du kan göra som behandlingspedagog. Så kul! Kul också om det då kombineras med blogg/företag – perfekt för att nå ut till massan ju. 🙂

  Svara

  1. 23 oktober, 2018

   Hoppas verkligen det 🙂

   Svara
 11. Johanna
  23 oktober, 2018

  Vilka härliga mål du har ! Tror absolut att du kommer klara detta 😀 tror på dig !

  Svara

  1. 23 oktober, 2018

   Tack! <3

   Svara
 12. Marie
  23 oktober, 2018

  Hoppas att många av dina betyg slåt igenom och man ska fortsätta att drömma och ha mål, för många av dem lyckas man med i slutändan

  Svara

  1. 23 oktober, 2018

   Tror jag också. Bara att kämpa på.

   Svara
 13. Denevigaresenären
  23 oktober, 2018

  Tycker att du har mycket bra mål. Önskar dig lycka till med alla dem

  Svara

  1. 23 oktober, 2018

   Tack, tack! 🙂

   Svara
 14. Emma Engström
  23 oktober, 2018

  Tycker verkligen du ska köra på allt du vill, det går verkligen om man vill liksom! 😀

  Svara

  1. 23 oktober, 2018

   Tror också på det 😀

   Svara
 15. Carro
  23 oktober, 2018

  Jag tror absolut att du kommer att uppfylla dina drömmar och mål.Först måste du bara ta hand om mig dig själv innan du lägger energi på att hjälpa andra.

  Svara

  1. 23 oktober, 2018

   Japp, måste börja där tror jag 🙂

   Svara
 16. Ida
  23 oktober, 2018

  Åh skulle också vilja bestiga Kebnekaise, de vore häftigt!
  Tycker du ska göra dina drömmar till verklighet, jag tror på dig!

  Svara

  1. 23 oktober, 2018

   Tack! Jag kämpar på 🙂

   Svara
 17. K
  23 oktober, 2018

  Bestiga Kebenekajse skulle verkligen vara häftigt. Du kommer säkert lyckas med flera av alla dina mål. Lycka till

  Svara

  1. 23 oktober, 2018

   Tack snälla 🙂

   Svara
 18. Kamilla
  23 oktober, 2018

  Lycka till med alla mål. Bestiga höga bergg skulle vara coolt

  Svara

  1. 23 oktober, 2018

   Tack! Ja det känns rätt maffigt 🙂

   Svara
 19. Johanna
  23 oktober, 2018

  Sååå rolig lista! Allt går om man vill, jag håller verkligen tummarna för dig! :)<3

  Svara

  1. 23 oktober, 2018

   Tack 🙂 Tror också det är möjligt, bara att kämpa på 😀

   Svara
 20. Jenni
  23 oktober, 2018

  Inshallah du får allt du drömmer om fina du Va spännande att slå ihop bloggen med hälsoföretag!

  Svara

  1. 24 oktober, 2018

   In sha Allah ♥ Tack! 😀

   Svara
 21. Fnulan
  23 oktober, 2018

  Du är så sjukt cool!!! Våga gå din egen väg. Du bestämmer din egen karta och målet vet du. Kör stenhårt och jag sitter vid sidan och hejar på!!

  Svara

  1. 24 oktober, 2018

   Taaack <3 😀

   Svara
 22. Moen
  23 oktober, 2018

  Vad krävs det för utbildning för att bli behandlingspedagog? 🙂 Det är bra att ha mål! Du är stark och har viljan. Tror absolut du kommer klara av detta 😀

  Svara

  1. 24 oktober, 2018

   Tack!:D Det är utbildning speciellt för behandlingspedagog, 2 år på folkhögskola är det.

   Svara
 23. Fröken Rödlök
  23 oktober, 2018

  En väldigt bra lista med bra och konkreta saker, sånt som faktiskt går att “ta på”. Att plugga upp betyg på komvux är jättebra om man vill in på högskola. 2006 studerade jag på komvux och fick mina ig till g och tack vare det lyckades jag komma in på högskolan i höst 🙂

  Svara

  1. 24 oktober, 2018

   Men vad kul! 😀 Värt att kämpa för med andra ord 🙂

   Svara
 24. Mrs.Kjellström
  23 oktober, 2018

  vilka underbara mål du har som du säkert kommer få bli verkliga 😀
  kämpa på bara

  Svara

  1. 24 oktober, 2018

   Tack snälla du <3

   Svara
 25. charlottelinden.se
  23 oktober, 2018

  Låter som väldigt bra och vettiga mål Jag tror på dig 🙂 Behandlingspedagog känns för övrigt som ett yrke som ligger helt rätt i tiden. Dessutom kommer det ju alltid att behövas kompetenta människor inom den branschen så där tycker jag att du tycker helt rätt 🙂

  Svara

  1. 24 oktober, 2018

   Tack <3 Ja, det verkar väldigt "brett", en utbildning som täcker många olika områden. Känns som något jag skulle trivas med och att jag kan bidra där med tanke på mina erfarenheter. 🙂

   Svara
 26. Emmamatildaa
  23 oktober, 2018

  Tror det är viktigt och bra att ha mål i livet, och bara man ger sig an det tror jag man lyckats mer än vad man själv tror. Heja dig! 🙂

  Svara

  1. 24 oktober, 2018

   Absolut! Har faktiskt aldrig haft mål innan, så detta känns jättespännande. 🙂

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top