Vikten och veckan som gått

Hallå där kompis! Okej, så jag vet att det inte är söndag men i vår utmaning inne på Sparkpeople så löper veckan torsdag-torsdag, så jag väger mig och kör en liten analys av hur det varit då.

Träningen

Jag kör ju HASfits nybörjarprogram som DEFINITIVT är utmanande, men det låter mig ändå anpassa där jag måste. Ibland får jag byta ut dagar beroende på, jag kör t ex inte så väldans gärna ett 30-minuters pass med cardio när jag är askrampig i benen och har ont, så då tar jag en träning från någon annan dag. Ingen fara, allt handlar om att få det att funka för en, som Coach Kozak säger så ofta i sina videos.

Jag är nu inne på vecka 3 i detta 5-veckorsprogram och förutom att det är gratis så är det som sagt också väldigt smidigt att följa. Man kan hänga med på deras app om man vill eller köra via datorn som jag. Programmet ändras för varje ny månad så även om man fortsätter med detta så får man ett nytt schema, vilket såklart är trevligt. Det är anledningen till att jag slutade med mina förra träningsprogram, det blev så förbenat trist! Här är det något nytt varje dag och man mixar mellan cardio, styrka (även cardioträningen innehåller förresten vissa element av styrka) och stretching och har två vilodagar i veckan. Som du ser så går man bara in på deras hemsida, kollar vilken dag man är på och kör! Dagens träning är highlightad i gult så ingen tvekan där om vad man har att göra.

hasfit

En annan otroligt positiv sak är att HASfit har ett eget community, en FB-grupp kallad HASfit tribe där man kan dela med sig av framsteg, ställa frågor eller snacka om dagens träning. Varje månad startas en tråd som heter Foundation Fanatics för oss som följer nybörjarträningen så där kan man checka in med att man gjort dagens video, peppa andra eller om man helt enkelt behöver pepp själv! Det är ju också det som är lite kul, alla gör samma video eftersom det är tränarna som väljer ut månadens program.

Men, träning behöver ju stöd i köket, så..

Maten

Jag klockar in på 1890 kalorier om dagen (ingen svältdiet alltså) de veckor träningen är lite kortare, och så mer då det är längre videos. Jag räknar ut detta vecka för vecka för att få så korrekt siffra som möjligt eftersom jag är oerhört pinsamt inaktiv. Jag har alltså inte “råd” att slarva. Detta sker med Sparkpeople så det är absolut inget som är jobbigt, jag bara räknar ut längden på mina träningspass den veckan och loggar det i en ruta, så räknas kalorierna ut automatiskt. Jo, jag vet att detta inte är en hundraprocentig vetenskap, men man kan i alla fall få en uppfattning. “Nära nog” brukar räcka, faktiskt.

Jag äter som vanligt men tänker lite mer på protein och grönsaker än innan. Inget överdrivet, bara försöker få i mig mer av det när jag kan. Jag har inte tagit bort socker (förutom att jag ersatt coca cola med cola zero) och jag lagar fortfarande gärna mat i smör.. 😉 Däremot så väger och mäter jag sånt som mjölk, pasta, ost osv. Utmaningen är mer kring mitt småätande som faktiskt kan bli tvångsmässigt. Ofta blir jag som i någon “eh, fekk it”-trans när jag ätit lite för mycket och så spårar jag ur totalt. Därför gillar jag detta: “Om du fått punka på däcket till bilen så kliver du ju inte ut med en kniv i handen och slashar resterande tre däck, bara för att”. Lite så försöker jag tänka. Om man gör något som man inte känner sig nöjd med så är det logiska att försöka göra det bättre, inte värre. Dvs sluta smaska och återgå till planen!

Vikten

Jag har gått ner nåt kilo nu sedan jag började logga (någorlunda) noga för kanske 3 veckor sedan, målet för oktober var att komma ner till 98.5 och nu ligger jag på 99.3 så vi får se hur det går. Jag har precis nu startat en utmaning inne på LoseIt som ska hålla på i 6 veckor, där är målet att komma ner under 97 kg. Så verkligen inget hysteriskt eller orealistiskt. 97 kg är dessutom gränsen mellan övervikt och fetma för mig så det vore lite roligt att nå den milstolpen även om jag egentligen inte fäster någon större vikt vid BMI annars.

Lite bilder också bara för att

Nu är det ju så att vågen är ibland en riktig sopa på att tala om hur det går för en, så jag tar foton, tänkte jag. Nu var jag inte så clever att jag tog bilder innan jag började träna, så dessa är från idag och jag är inne i vecka 3 i programmet som sagt. Jag tar också bilder med linne bara för min egen skull men de visar jag ju inte här. 😉 Men då det är kul att se hur det ser ut även MED kläder så här har vi mina bilder då på “före”..

Viktnedgång fitnessresa

Som du ser så är jag väl inte enorm direkt, men heller inte där jag vill vara, både utseendemässigt och på fitnessnivå. När jag ser dagens bilder tänker jag att jag ska snacka om delade magmuskler också (rektusdiastas), och förmodligen nåt inlägg om att acceptera och faktiskt gilla sin kropp, mammamage och allt, nåt jag vet att vi är många som kämpar med. 🙂

Men, sådär ser läget ut nu! Återkommer nästa vecka för att snacka om vad som hänt, förhoppningsvis kommer jag ner under dagens vikt i alla fall. 😛

55 Comments

 1. Johanna
  18 oktober, 2018

  Önskar jag hade motivationen ! Måste verkligen hitta den igen ! Du är så duktig !

  Svara

  1. 18 oktober, 2018

   Tack snälla! Min motivation tryter dock jämt, försöker lära mig disciplin nu istället men det är svårt det med, haha.

   Svara
 2. Chanelle
  18 oktober, 2018

  Hoppas det går bra för dig! Håller också på och ska gå ner i vikt men jag använder mig utav Viktväktarnas app där finns massa bra recept på mat och man kan lätt hålla koll på sin mat och vikt. Dock slarvat i 2 veckor nu.. Finns även ett forum där man också kan peppa varandra, så kul att följa andras resor också, precis som på din fb grupp 🙂

  Svara

  1. 18 oktober, 2018

   VV verkar bra, skulle gärna gå med där för att kunna gå på möten, tror det skulle hjälpa mig faktiskt. Men det får jag fundera på när jag flyttat till Sverige 😛

   Svara
 3. Bella
  18 oktober, 2018

  Hoppas du något ditt mål med din vikt. Skönt att du har hittat något som passar för dig. Var bor du?

  Svara

  1. 18 oktober, 2018

   Tack, jag kämpar på 🙂 Vi bor i Tunisien just nu men påväg att flytta till Sverige.

   Svara
 4. Amanda
  18 oktober, 2018

  Jag tycker det är otroligt skönt att träna i bland

  Svara

  1. 18 oktober, 2018

   Jätteskönt är det! Gillar att man känner sig mkt starkare efteråt. 🙂

   Svara
 5. Frökenny
  18 oktober, 2018

  Vad bra att du hittat nåt som passar dig! Lycka till!

  Svara

  1. 18 oktober, 2018

   Tackar så mycket 😀

   Svara
 6. Melissa
  18 oktober, 2018

  Hejja dig, du verkar rätt nöjd hitintills – hoppas det fortsätter så! <3

  Svara

  1. 18 oktober, 2018

   Tack snälla! 🙂 <3

   Svara
 7. Denevigaresenären
  18 oktober, 2018

  Alltid kul när man hittar något som passar en. Hoppas du når ditt mål. Heja dig!

  Svara

  1. 18 oktober, 2018

   Tack snälla du <3

   Svara
 8. Moa
  18 oktober, 2018

  Önskar att jag med hade motivationen, hejja dig <3

  Svara

  1. 18 oktober, 2018

   Tack! 😀

   Svara
 9. Becka Lindhe
  18 oktober, 2018

  Jag har inte motivationen till något sånt som jag vill ha, men jag kanske finner den så småningom!

  Kör på, det kommer gå super bra! 🙂

  Svara

  1. 18 oktober, 2018

   Tack snälla <3

   Svara
 10. Therese
  18 oktober, 2018

  Men åh, jag tappade bort dig när bloglovin började strula och så tror jag att jag klickade in när du hade någon paus där senare. Kul att hitta igen dig igen! 😀
  Och grymt jobbat! Låter som ett jättebra upplägg både på kost och träning. Inte sådär hysteriskt som bara fungerar ett litet tag och som man är dömd till att misslyckas med 🙂 Håller tummarna för att du ska nå målen, men oavsett om du hinner nu eller om det tar lite längre tid så tror jag verkligen du kommer lyckas med det 🙂

  Svara

  1. 18 oktober, 2018

   Tack snälla! <3 Ska försöka hålla fast vid det här nu, det känns ju så bra 😀
   Och ja, nedrans Bloglovin, fattar inte vad som händer där.. Följer bloggar via WordPress.com istället jag..

   Svara
 11. Ida
  18 oktober, 2018

  oj vad du kämpar på! Bra jobbat fina du 🙂

  Svara
 12. Håller tummarna att det kommer gå riktigt bra för dig :). Det verkar ju redan nu vara något som funkar för dig detta :). Ska bli spännande att följa dig i detta 😀

  Svara

  1. 18 oktober, 2018

   Ja, nu rackarns ska det bli träna och hälsa av här 😉 Tänkte dela det här på bloggen, blir ju lite som en spark i baken så att säga. 🙂

   Svara
 13. Ida nouw.com/idalipika
  18 oktober, 2018

  Kul att du hittat något som passar dig,bara fortsätta att kämpa på som du gjort!

  Svara

  1. 18 oktober, 2018

   Tack! Ja jag sliter vidare.. 🙂

   Svara
 14. Sara
  18 oktober, 2018

  Men så duktig du är! Heja heja dig 🙂

  Svara

  1. 18 oktober, 2018

   Tackar så mycket 🙂

   Svara
 15. olga
  18 oktober, 2018

  Låter som ett väldigt bra program det där, gillar att de har en tribe community på fejan också det tror jag är det bästa sättet att nå sina mål – genom en community

  Svara

  1. 18 oktober, 2018

   Precis, ett community känns jätteviktigt.

   Svara
 16. Elisa
  18 oktober, 2018

  Åh vad kul med gratis videos! Så mycket roligare att träna till tycker jag när jag tränar hemma. Såg jättebra ut också, det ska jag testa nån dag 🙂
  Skulle vara intressant att höra vad du har att säga om delade magmuskler. 🙂

  Svara

  1. 18 oktober, 2018

   Att följa ett program med videos är superbra tycker jag, hittar liksom inte motivationen när jag ska träna på egen hand.. Hjälper att hänga med någon annans rörelser och tjat/pepp, hehe 😛

   Svara
 17. Hanna
  18 oktober, 2018

  Så duktig du är! Stirra dig inte blind på vågen bara. Alltid bra med måttband också 🙂 heja dig!

  Svara

  1. 19 oktober, 2018

   Tack snälla! Ska ta ditt råd 🙂 Vågen är skit (oftast) på att säga en om det går framåt eller inte.

   Svara
 18. Marie
  18 oktober, 2018

  Du verkar ju hittat en metod som fungerar och starkt jobbat, bra där

  Svara

  1. 19 oktober, 2018

   Tack <3

   Svara
 19. Madde
  18 oktober, 2018

  Jag har Så svårt att sköta mig just nu.. vräker i mig allt jag inte ska, och fixar ingen träning alls nästan. Skönt att du hittat något som funkar för dig.

  Svara

  1. 19 oktober, 2018

   Det är inte lätt! Hade själv en sån dag igår. Men när maten skiter sig så kör jag all fokus på att i alla fall göra min träning för dagen, det är i alla fall aldrig bortkastat.

   Svara
 20. Fnulan
  18 oktober, 2018

  Vad skönt att ha ett helt gäng omkring sig när man gör sånt här. Skit i kilona, känn efter hur du mår istället. Kram du är grym!

  Svara

  1. 19 oktober, 2018

   Tack <3 Ja, denna gång försöker jag fokusera mer på hur stark jag känner mig, viktigt med mina neurologiska problem. Man kan ju liksom vara stark OCH knubbig, det är mest att jag aldrig lyckas hitta kläder i min storlek och kroppsform.

   Svara
 21. Sanna
  18 oktober, 2018

  Hejar på dig!!viktigt att hitta sätt som får än att hålla motivation uppe, super lätt att tappa den, men jag hejjar helt på dig!! gjorde själv ej vikt resa förra året, gick ner 23 kg på 2 månader. Men vill ta upp det i gen men tappat motivation..

  Svara

  1. 19 oktober, 2018

   Tack! Oj, det var en redig viktminskning på så kort tid! Ja det är knepigt detta med motivation, har nästan aldrig nån. Försöker satsa mer på att lära mig disciplin nu istället men det är inte det enklaste när man är en f.d soffpotatis.. 😛

   Svara
 22. charlottelinden.se
  18 oktober, 2018

  Vad duktig du är! Och vad bra att detta uppläg är gratis. Tycker annars att de flesta liknande grejer kostar en massa 🙂

  Svara

  1. 19 oktober, 2018

   Tack! <3 Ja träningsprogram är ju dyrt. De har en del program som kostar ett par kronor i månaden i appen men de program jag är intresserad av är gratis, som tur är 😀

   Svara
 23. Kamilla
  19 oktober, 2018

  Min motivation till träning är inte på topp alla dagar tyvärr. Men lika väl så känner jag mig bäst när jag tränat.

  Svara

  1. 19 oktober, 2018

   Det är alltid värt det efteråt! 😀

   Svara
 24. Ariella
  19 oktober, 2018

  Heja dig. Jag tycker att huvudsaken är att man gör något. Hårdträning passar inte alla. Lycka till

  Svara

  1. 19 oktober, 2018

   Tack! Nej, så sant. Det har blivit så hypat senaste åren med all fitness hit och dit så man får ju mindervärdeskomplex när man har begränsningar. Skönt då att äntligen fatta att det viktiga är att hitta SIN grej, inte jämföra sig med andra. 🙂

   Svara
 25. Emma
  19 oktober, 2018

  Åh vad kul det ska bli att följa din resa. Hittade precis din blogg och jag älskar den redan 😀

  Svara

  1. 19 oktober, 2018

   Nämen tack! Vad kul att höra! ♥

   Svara
 26. Jennifer
  19 oktober, 2018

  Kämpa kämpa! 😀
  Jag powerwalkar varje dag och gör squats 😀

  Svara

  1. 19 oktober, 2018

   Bra jobbat! Älskar att promenera och squats är ju super! 🙂

   Svara
 27. Pärla
  19 oktober, 2018

  Tror absolut du fixar detta med vikten, kämpa på <3

  Svara

  1. 19 oktober, 2018

   Tack, tack! <3

   Svara
 28. Emma
  20 oktober, 2018

  Vad peppande! Jag har precis skaffat ett konto på hasfits och ska prova det, tack!

  Svara

  1. 21 oktober, 2018

   Nämen vad kul!! Hoppas du gillar det 🙂

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top