Drömkamerorna på önskelistan

Som bloggare/instagrammare behöver man såklart sjyssta kameror. Min stora klumpiga systemis har varit min trogna kompis i många år men den är rätt gammal nu. Även funktionsmässigt börjar den tacka för sig. Inte så mycket att den håller på att klappa ihop, men den saknar moderna finesser så som att kunna använda fjärrutlösare eller överföra bilderna trådlöst. Något som också stör en del är ju storleken. Det är faktiskt inte så supersmidigt att ha en stor systemis med sig i handväskan till vardags. Jag måste alltid ha min jättestora handväska eller lämna den hemma. Naturligtvis heter ju lösningen “liten och kompakt kamera”. Det jag däremot inte vill kompromissa för mycket med är bildkvalitén.

Jag har inget emot alls att fota med mobilen och posta här och på insta duger det alldeles utmärkt. Men fotonörd som jag är så vill jag ändå kunna skapa det jag ser i skallen, och dessa effekter blir svåra med en mobilkamera. En annan grej jag skulle vilja är att kameran är vattentät och tålig. Jag vill kunna ta med den överallt och inte behöva vara rädd för att få sand i den eller att den skulle avlida om det började regna.

Tyvärr är vattentäta kameror i det dyraste laget så jag har kommit fram till lösningen: TVÅ kameror! En billigare, vattentät slit-och-släng-kamera och en dyrare och mer avancerad kompaktkamera som kan göra det jag vill.

Här kommer min önskelista!

1 ) PANASONIC Lumix TZ90 (4390 kr på MediaMarkt)

Detta är då enligt mig den ultimata rese- och bloggkameran. Lite lyx men den verkar ha väldigt bra bildkvalité och den har alla funktioner jag är ute efter. Beskrivning från MediaMarkt: “Resekamera med 30x optisk zoom och 4K Selfie. Ta med kameran i fickan när du reser. Den kraftfulla zoomoptiken på 30x och 4K Selfie-funktionen gör att du kan spara upplevelserna från dina resor exakt som du minns dem.”

Dessutom har den wifi, vridbar skärm så man kan ta selfies (viktiga ting!) och så skadar det ju inte att den är rackarns snygg. Spana in den här videon för mer ingående info. Visst verkar den kanonbra?

 

 

2 ) Nikon W100 (1549 kr på MediaMarkt)

 

Nikonkamera

 

Detta är då den vattentäta slit-och-släng-kameran i all sin (mycket rosa) prakt. Tål hårda tag, sand och smuts och man kan dyka med den ner till 10 meters djup. Jag tänker mig att detta är den perfekta kameran att ta med på sin campingtripp, med på hästryggen, i kanoten eller vart man nu befinner sig där man inte vill behöva vara orolig för sin dyra och fina kamera.

Inte samma tjusiga kvalité på bilderna som Lumix erbjuder, MEN det roliga här är ju att man kan ta med den överallt. Jag tycker i alla fall att okej bilder som dokumenterar minnen, är bra mycket bättre än inga bilder alls. Som när jag låg och guppade i det blanka havet i Kelibia så tänkte jag att det hade ju varit jätteballt att ta en bild där från vattenytan där man får med sig fortet i bakgrunden. Eller gubben hade kunnat ta bild på den stora läskiga bläckfisken han försökte fånga. Jag hade visserligen fått radera den direkt för BLÄ, men ändå! Det hade ju funkat! Inte så lyckat att ta med sig systemkameran under vattnet. Denna hade kunnat plåtat undervattensmonstret utan problem.

Hur som helst så skulle ju dessa två vara en kanonbra kombination för en som alltid måste ha med sig en kamera överallt. Inte det billigaste med två men sen är man ju redo för att plåta, oavsett omständigheterna. 

Om du bloggar/instagrammar, vilken kamera har du förutom mobilen?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top