Såhär lågt har vi sjunkit

Niqabförbud i Danmark
Hon där längst fram är tydligen en säkerhetsrisk.

Aaaah. Jag sa till mig själv att tagga ner lite när det gäller politik och “in your face”-åsikter och inlägg här. Men detta kan jag inte släppa. 

Jag vet inte om du sett det men det har just blivit olagligt, ett brott, att ha på sig ansiktsslöja i Danmark. Nu har första kvinnan blivit bötfälld. Inte bara är det i sig sjukt provocerande, men det faktum att HON blev överfallen av en annan kvinna som slet av henne hennes ansiktsslöja men sen blev den som fick straff av polisen, det får mig att må illa alltså.

Smaka på den. Offer för ett överfall, polisen tillkallas, offret får böter och blir tvingad att ta av sig ansiktsslöjan eller lämna platsen. 

Jag kan inte ens föreställa mig hur tillintetgjord denna kvinna måste ha känt sig. Sparkad på från alla håll. 

Man kan tycka vad man vill om att täcka ansiktet, men gillar man klädeslagar för kvinnor så kanske man bör påminna sig om att man inte ska ta sina egna friheter för givet! Och vad en själv anser om andras kläder spelar överhuvudtaget ingen roll. 

Jag tycker detta är jätteläskigt och det skickar mycket tydliga signaler till minoriteter. Till oss som är muslimer säger det med all tydlighet att det som ser muslimskt ut är inte välkommet. För det här gäller ju inte bara ansiktsslöja utan även vanlig sjal är ju på tapeten då och då att man vill ha förbud. Jag undrar varför det ska vara så svårt att bara låta alla välja själva och leva sina egna liv?

23 Comments

 1. Jenny
  4 augusti, 2018

  Jag håller med dig. Vi går en skrämmande framtid till mötes. Bra och viktigt att du tar upp det ❤️‍♂️‍♂️‍ alla är vi lika värda /Jenny

  Svara

  1. 4 augusti, 2018

   Ja det är obehagligt. 2018 och man debatterar människors rätt att leva sina liv som de vill. What? 🙁

   Svara
 2. Usch det är hemskt :(. Hela samhället börjar bli väldigt obehagligt. I veckan blev en kille med autism och down syndrom ihjälskjuten här i Sverige av flera poliser :-o. Han hade ett leksaksgevär, jag skräms av den utvecklingen vi möts av där man nu sliter av människor sina kläder, har rätt att spotta på dem som är fattiga samt skjuta ihjäl människor på öppen gata :(.

  Svara

  1. 4 augusti, 2018

   Ja fy jag läste om det. Så hemskt så det finns inte ord för det. Det är en skrämmande utveckling mot ett väldigt mycket hårdare samhälle.. 🙁

   Svara
 3. Marina
  4 augusti, 2018

  Vad otäckt :/

  Svara
 4. Marina
  4 augusti, 2018

  Vad otäckt :/ Man kan inte tro att vi lever under 2018

  Svara

  1. 4 augusti, 2018

   Ja, måste ju varit jätteläskigt för tjejen 🙁

   Svara
 5. Mirre
  4 augusti, 2018

  Men oj vad skrämmande

  Svara

  1. 4 augusti, 2018

   Ja fy, läskigt och kränkande.. 🙁

   Svara
 6. Anna
  4 augusti, 2018

  Jag ska erkänna att jag är väldigt dåligt insatt i det här, men det låter verkligen hemskt att bli överfallen och sedan straffad själv för en sådan sak.

  Svara

  1. 4 augusti, 2018

   Ja det måste ha varit sjukt obehagligt 🙁

   Svara
 7. Jennifer
  4 augusti, 2018

  En lag är en lag så klart den ska följas. Men att slita av den så där är verkligen INTE okej.. Vart är vårt samhälle på väg? :O

  Svara

  1. 4 augusti, 2018

   I såna fall där lagarna begränsar människors friheter på det här sättet så är jag helt med att trotsa dessa. Speciellt när det är så övertydligt att det handlar om att sätta dit minoriteter. Sen får man komma ihåg att många brott mot mänskliga rättigheter genom historien har varit helt enligt lagen, så en lag är inte rätt bara för att den finns. Dessa kan ändras hej vilt för att passa hemska politiska agendor.

   Men nej, såna där överfall är inte ok nånstans.. Tyvärr i och med att rasismen blivit rumsren så är det många som tar sig friheter att själva agera domare och bödel. 🙁

   Svara
 8. Anneli
  4 augusti, 2018

  Jag är inte religös och jag har ibland svårt att förstå vissa religösa regler. Jag jobbade tidigare på er arbetsplats där ingen fick dölja sitt ansikte på något sätt, så hatt, keps, solglasögon, ja allt var förbjudet. Jag förstår varför vi hade dessa regler, men tänk om de också fanns utanför huset?
  Jag är inte mer insatt i varför folk har slöja än det jag fått förklarat för mig och jag gillar väl inte den tanken, men alla ska få klä sig som dom vill. Dock är det ju så att har ett land en regel så är det dem som gäller, oavsett vad man tycker. Det finns länder där jag måste bära slöja, hur lite jag än vill göra det och utan slöja vet jag inte ens vad som skulle kunna hända.
  Jag vet inte hur jag ska ställa mig till detta, eftersom regler är regler och inget vi kan göra något åt mer än att klaga och motsäga oss dom.

  Svara

  1. 4 augusti, 2018

   Jag motsätter mig dessa likaväl som jag motsätter mig slöjtvång. Tycker det är synd att man ska jämföra med ickedemokratiska länder, liksom varför vill man bli som dem? De är ju snarare perfekta exempel på hur man inte skulle vilja ha det, med klädlagar och begränsade friheter att utöva sin tro.

   Svara
   1. Anneli
    5 augusti, 2018

    Jag håller med dig och jag vet att jag inte borde jämföra dessa länder, jag tänkte mer på att lagar är lagar. Jag vet inte heller hur lagarna bestäms i Danmark, men är det genom en omröstning eller liknande i riksdagen så är det ändå folket som röstat dig personerna som sitter där. Jag är inte politisktinsatt så jag vill inte spekulera för mycket och jag tycker lagen är konstigt, det enda jag vill få fram att lagar är lagar oavsett var man är.

    Svara

    1. 5 augusti, 2018

     Ja tyvärr är de ju det, och tyvärr kan ju allt möjligt konstigt bli lagligt.. 🙁

     Svara
 9. Emma
  4 augusti, 2018

  Just nu tycker jag att vi lever i en obehaglig värld.

  Svara

  1. 4 augusti, 2018

   Ja, tyvärr…

   Svara
 10. Moa Hansson
  4 augusti, 2018

  Usch vad otäckt!

  Svara

  1. 5 augusti, 2018

   Ja, det är riktigt läskigt…

   Svara
 11. Katja
  4 augusti, 2018

  Fy så hemskt! Folk är inte kloka!!!!

  Svara

  1. 5 augusti, 2018

   Ja, visst är det hemskt 🙁

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top