Tillbaka efter sverigeresan!

Hej på er finisar! Det var väl en himla lång bloggpaus, får man väl säga. Planen var att blogga i Sverige, men vi hade ingen dator och jag är smått allergisk mot att försöka blogga från min lilla Iphone som dessutom inte har WordPress-appen. Så det blev som det blev. Det roliga är att jag haft en jämn skara besökare här inne varje dag, vilket gläder mig. Hej hej! Ni som tittat in här fast det varit öken, tackar för det! 🙂

Min månad i vackra Sverige har varit lugn och skön, och jag har inget att klaga på. Förutom då den sorg vi hade när mammas hund helt utan förvarning blev sjuk och fick avlivas första veckan. Han var liksom allas bebis. ALLA älskade den vovven. Gick liksom inte att träffa Teddy och inte bli kär i den där snällisen. Men det är ju som det är med livet liksom och även om det låg som ett svart moln över allt så blev min välbehövliga resa ändå bra. Man fick vila skallen och bara vara, utan fasader och utan att spela teater för att göra folk nöjda.

sverigesemester

Det har slappats, shoppats, ätits, skrattats, gråtits, fikats.. ja, allt. Och inget. Vilket har varit alldeles perfekt för mig. Inga som helst krav! Jag har varit i stort sett fri från ångestproblem, inga hjärtklappningar eller den där känslan att hjärtat hoppar över slag. Inga konstiga pirrningar eller smärtor, svårigheter att svälja eller så. Bara känt mig NORMAL, för en gångs skull.

Det har med andra ord blivit ännu klarare att en sverigeflytt är det enda rätta. Det visste vi innan, men ändå. Nu är det verkligen påtagligt.

Men först är det ett par månader nu av ensamhet här i Tunisien medan gubben letar jobb i Sverige. Japp, han är kvar. Japp, jag bölade på Bromma flygplats och jag bölade när vi lyfte sen från Bryssel (hejdå älskade Europa, liksom) och jag bölade när jag kom tillbaka hit. För mycket känslor och inte bara positivt..

Men men, bara att köra vidare. Förhoppningsvis blir nästa sverigeresa just den då vi alla flyttar.

Hoppas att ni hänger med i bloggen här nu för nu drar vi igång igen minsann! 🙂

6 Comments

 1. Noura
  28 juni, 2018

  Salam,
  Hur länge har ni bott i Tunisien?
  Min man är också därifrån, i bland tänker jag att det skulle vara lättare att bo där det finns flera med samma religion som en själv, men samtidigt verkar det svårt att klara sig. Tänker inte bara ekonomiskt utan med vädret, språket och olika kulturkrockar. Skulle vara perfekt om man kunde ha ett hus/ lägenhet där som man kan stanna i ett par månader om året i.
  Hur är det med dina barn? Vill de helst bo i Tunisien eller Sverige?
  Kram

  Svara

  1. 28 juni, 2018

   Wa aleykum salaam,
   vi har bott här till och från i 15 år med perioder i Sverige.

   Jag kan ärligt säga att det blir inte lättare bara för att man har samma religion. Det finns lika mycket fördomar, sekularism, avsky mot praktiserande muslimer osv som det finns i random västerländskt land. Den ekonomiska biten och den värdelösa skolan gör att det inte känns värt det.

   Och ja, så har vi språket. Som utlänning blir det svårt att ta del av barnens skolgång på ett bra sätt, och blir man ensam är det svårt, kanske till och med omöjligt.

   Jag skulle rekommendera semesterhus. Det är vad vi ska satsa på. Vi har genomlidit barnens skolgång här med allt vad det innebär med svindyra stödlärare, lärare i skolan som inte bryr sig/slår osv men nu har vi fått nog. De vill också flytta även fast de såklart är lite rädda. Det finns ju en trygghet i det man känner till, även om det man känner till har stora brister. Men det går nog bra in sha Allah.
   Kramis!

   Svara
 2. Noura
  28 juni, 2018

  Intressant att höra!
  Inchallah att det blir som ni önskar och att det går lätt.

  Svara

  1. 28 juni, 2018

   Hoppas det var någorlunda vettiga svar, även om det kanske var rätt negativt. 😛

   Svara
   1. N
    29 juni, 2018

    Jo absolut, väldigt fin blogg du har

    Svara

    1. 29 juni, 2018

     Tack snälla 🙂 ♥

     Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top