Dags att testa Mailchimp

Halloj på dig och happy friday får man väl säga. Fredagar borde räknas som högtider. Japp. Därför firar vi med att snacka bloggande! Kuliga ting.

Jag kom på värsta grejen häromdagen. Snilleblixt så det skvätter om det.

“Om jag nu skulle behöva byta tillbaka till Blogger efter ett år med webbhotell, vad gör man då med de som prenumererar på bloggen via den där mailgrejen som WordPress har?”

Jag vet. Stora funderingar. Sånt man tänker på kanske när man sitter hemma med stukad fot? Hursom, det är ju faktiskt en grej. Man vill väl ändå att de som följer en ska göra det oberoende av den plattform man bloggar på? Trist ifall en bloggare med en massa följare förlorar det om man av någon anledning måste byta.

Okej, vi har ju följartjänster då så som Bloglovin’ men det fungerar ju inte alltid så bra (eller inte alls) och det finns de läsare som vill följa via mail. Uppenbarligen! Så då kanske man inte vill låsa dessa följare vid en enda bloggplattform.

Oooh la la.. nyhetsbrev?

In kommer då tjänster som Mailchimp eller MailerLite där man kan ha sin följarskara på en mailinglista oberoende av vart man bloggar. Jag har alltid förknippat dessa med old style nyhetsbrev (sånt som typ företag eller megabloggare skickar ut) men det visar sig att man kan använda det som en automatisk  “få ett mail när bloggen uppdateras”-tjänst också. Det är ju kanoners! Dessutom kan man ställa in hur ofta breven ska skickas ut, jag har ställt in på två gånger i veckan då jag nog tycker det räcker. Då finns länkar till mina senaste inlägg där så man kan klicka på det som låter intressant. Är inte det trevligare för en läsare än att få ett mail per inlägg? Kan ju bli jobbigt om man följer bloggare som skriver varje dag eller kanske flera gånger per dag.

Så nu testar jag Mailchimp. De är gratis upp till 2000 prenumeranter, sen blir det rätt dyrt tyvärr. MailerLite är gratis upp till 1000 prenumeranter, efter det kostar det men det är ingen stor slant. Får se vilka jag gillar bäst. Man kan då flytta sina prenumeranter mellan dessa tjänster så det är bara att prova sig fram.

Denna typ av tjänst kan man som sagt använda oavsett vart man bloggar. Det är alltså inte endast för WordPress, så vill du att dina läsare ska kunna få updates på ett snyggt sätt så varför inte testa en av dessa? 🙂

..och så tar vi och visar min lilla widget här då. 😉 Häng med, vettja!

[BTEN id=”9902″]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top