Dagens, kort och gott!

Hejsan hoppsan! Här är det kyligt för ovanlighetens skull, det är tisdag (antar att det är det i Sverige också 😉 ) och vi har ju fullt upp med vårt stängsel vilket verkar vara ett halvt evighetsprojekt. Du vet, jag skrev ju om granntanten som bestämt sig för att bygga staket och sno den kommunala vägen utanför oss.. Så vi fixar iordning nu så att allt är 100% enligt vår ritning, för om vi skulle behöva anmäla grannen till kommunen för.. tja, vägstöld? Så skulle det knappast se särskilt fint ut om vi inte höll oss till vårt.

Men ja, tillbaka till den här lilla listan då. Vi börjar med..

Dagens what?!

Kidsens lärare som sa att Sverige ligger högst på listan, alltså on top of the whole darn world när det gäller mängden pedofiler och sådana brott. Alltså va? Vi skulle alltså vara värre än de länder där det är sed och bruk att gifta bort sina ungar. Snälla nån. Jag tror nog att läraren lyckats hamna på någon rasistisk “alternativ media”-sida där man inte gör annat än att sprida bullshit om Sverige. Pffft. /Mvh förolämpad svensk.

Dagens positiva

Vi har fått våra första fasanägg! Så man får väl anta att våra hypernervösa fasaner börjar lugna ner sig och känna sig som hemma.

Dagens sorgliga och negativa

Det är två saker; att vi förlorade en unghöna till en örn, och att jag ramlade ner i ett hål och stukade foten.

Stackars hönan var samma som blev slagen förut och igår blev hon attackerad av en bjässe till örn. Hon fick några sår men vi tänkte avvakta och se, och idag dog hon. Det är så svårt att avgöra om man ska låta det ha sin naturliga gång eller avliva, men igår så gick hon själv och så, och då hoppades man ju såklart. Men nu fick hon en liten grav under ett olivträd och blev begraven med nejlikor. Hon fick i alla fall ett så bra liv vi kunde ge henne, även om det var kort. Gott om mat, och 100% frihet.

Men livet går vidare och det skulle jag också göra ända tills jag trillade rakt ner i en av de där meterdjupa groparna vi grävt till stolparna. Landade snett och nu har jag en blå fot som ser ut mer som en limpa i formen. Käpp har jag också, haha. Kan inte stötta på fossingen alls.

Dagens fundering

Varför blir man ledsen när ens höna dör, men är ok med att äta höns som inte är ens egna? Är det inte makabert att vi begravde får plutta fint bara timmar innan vi skulle åka och köpa en tupp till svärmor från slakteriet? Vad är liksom skillnaden?

Ja, ibland dyker de här “wannabe vegetarian”-tankarna upp. Tyvärr är det en sån lyx som fungerar i Sverige men inte här. Jag skulle få bristsjukdomar så det sjunger om det.

Dagens kaxiga citat

If you think you’re “enlightened” or “modern” for mocking religious people for believing in God,the afterlife, prayer, etc., then i hate to break it to you but you’re actually just an asshole.

Från detta fb-kontot. Massa intressant där!

Nu måste jag nog försöka kurera mig. Gissar på att det blir skräckpoddar och en hel del creepypasta ikväll.. och så ska jag försöka att inte snubbla på mattkanter och sånt och slå mig ännu mer.

Vet du förresten hur sjukt svårt det är att hoppa på ett ben när man lider av fetma i kombination av onormalt svaga ben? Alltså, va. Min man fick BÄRA mig till toan idag. Så om inte det är motivation till att käka bättre, liksom? Min stackars kropp!

Men nä, dags att säga god kväller! 🙂

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top