Vi har blivit med biodling!

God morgon! Jag glömde ju helt att berätta om gubbens senaste impulsköp! Sist han gick in i en affär på byn för att köpa kol så kom han ju ut med 2 fasaner. Nu häromdagen när han skulle in och köpa munstycken till bevattningssystemet (som faktiskt funkade, btw!) så kom han ut med material för att starta en biodling.

Summan av kardemumman här verkar vara att inte låta mannen gå i affärer själv?

Men skämt åsido, bin är bra för oss och alla andra i området så why not? En av grannarna har också och det är faktiskt rätt vanligt här att ha. Tunisien är ett riktigt honungsland!

Så, vi får se hur det går. Vi köpte en sån där spray med apelsinblomsnektar i som man sprayar i lådan och på vaxplattorna därinne, som ska locka till sig bin och sen är det bara att vänta och spraya igen var 8:e dag. (Förresten så är själva lådan den som står där på taket på bilden, under tegelstenarna.)

Spännande va? 😀

(Nu kanske det är dags för mig att göra mig av med min fobi för alla flygfän som har tagg i rumpan..?)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top