Drömmiga medelhavsverandor

Åååh Pinterest, du har ihjäl mig! Hjälp, så mycket fint man kan hitta. Särskilt kär verkar sidan vara i Medelhavet, men det är ju inte så konstigt. 😉

Jag har kollat runt på inspo till verandan och måste ju dela med mig av allt det vackra. Även om vår veranda med stor sannolikhet ligger en hel del år i framtiden så nog får man väl drömma..?

Mexikansk veranda

Mysig och färggrann veranda i hacienda-stil, där skulle jag verkligen kunna sitta och njuta!

takterrass

Underbar takterrass i jordnära, enkla färger. Hoppas att vi också ska få äran att ha en takterrass, där man kan sitta och spana ut över alla odlingar och bergen mot norr.

veranda

Enkelt och mysigt! Den här verandan med inbyggd soffa (även rätt vanligt här i Tunisien) går inte av för hackor den heller.

veranda

Hög mysfaktor här med all grönska. Den här kan man ju lätt få till även i Sverige. 🙂

Eller vad sägs om denna dröm i blått och vitt? De här färgerna är ju dessutom traditionella tunisienfärger. Definitivt nordafrika/mellanöstern-inspo i detaljerna här, som de söta blå borden framför soffan. Underbart!

mönstrat golv

Den här tog jag med av rätt uppenbara anledningar tror jag. Alltså kolla golvet! Perfektion med både mönster och färger.

Den här blev en favorit. Rotting, mönstrat golv, trä, orientalisk lykta… Varma färger som bryts av med allt det gröna.

kakelplattor

Ingen sådan här lista är komplett enligt mig utan lite kakelkärlek! Är det något man kan här i Tunisien så är det just kakel. Många hundra års tradition av handmålad skönhet och ja, man inreder fortfarande med det. Det är ju något som ger värme i sig, som ett konstverk inbyggt i huset. Man har det i kök, badrum, på verandaväggar, husväggar på utsidan… Traditionellt kakel förskönar det mesta här när det gäller inredning.

Så, det var allt för idag av Pinterest-inspo. Hoppas du såg något du gillar eller åtminstone fick njuta av lite ögongodis! 🙂

Och du får såklart hemskt gärna följa mig på Pinterest så får du se ännu mer mysig medelhavsdeko och annat relaterat till trädgård, hus och hem. ♥ 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top