Vi fick regn!

Hej på dig! Ja jag vet, det kanske inte låter som det mest spännande att rapportera men här är det stora grejer numera när det regnar. Med tanke på torkan och rädslan för att inte få oliver (såklart det blir allvarligt för de som lever på odlingarna) så blir det stor glädje när tunga moln äntligen rullar in.

Vi satt och njöt på verandan idag medan hönsen rände runt, med fasanerna i hälarna. Japp, vi släppte ut dem för första gången idag men de var inte trygga så vi låter dem vara i hönshuset ett tag till.

Kerstin med fluffbollarna som börjar bli stora nu!

De följde efter hönsen vart de än gick och verkade få panik om de inte hängde med i svängarna. Rätt nervösa när vi kom i närheten också. Nepp, tillbaka in i tryggheten!

Dagens lilla “heck no!”-moment var när jag hälsade på en av svärmors kunder idag med kindpuss. Vafasiken. Hon satt där i affären med kaka i handen så tänkte att hon kanske var en kompis/släkting så bäst att vara artig. Visade sig vara en kund. Men hennes man kom in sen och skakade hand med alla oss så helt random var de ju inte. Men ändå. Haha. Lite överartigt. Men man vågar ju inget annat, annars får man ju skit om det var någon viktig och man inte hälsar. 😛

Är jag ensam om att skämmas ihjäl när sånt här händer? Alltså jag kan gå och hata mig själv i månader efteråt och föreställa mig hur alla skrattar åt mig. Världens skruttigaste självförtroende. Gaaah!

Tack så jäkla mycket Frankrike för att ni importerade hit ett så himla sjukt sätt att hälsa. Vad 17. Ni i Sverige tjötar om muslimer som inte skakar hand, här ses man som en mört om man inte kindpussas med främlingar. :O

Nä, dags att göra annat kul nu, som att plocka in det vi handlat och annat sådant vardagligt. Imorrn tror jag att vi kanske åker och kollar på bevattningssystem, tror nog att det är det säkraste kortet här eftersom vi snart pyser till Sverige en längre tid och att vattna cirka 60 träd för hand med en sketen liten vattenkanna tror jag inte någon kommer vilja hjälpa oss med när vi är borta.

Ha det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top