Framsteg i både hönsgård och odlingar

Nu har vi ju haft våra höns (+pratglad ungtupp) i ett par veckor. Kycklingarna växer så det knakar och alla verkar nöjda och glada. Kerstin och hennes bebbar har blivit vana vid att gå ute om dagarna vid det här laget och igår släppte vi ut resten av gänget. Det verkade uppskattas! Alla fyra rände runt och tuppen hade det verkligen kämpigt att hålla reda på sina damer så de inte sprang allt för långt bort från honom.

Gubben min är helt kär i sitt nya projekt. Han matar, håller koll, räknar kycklingar, blandar vitaminer, plockar ägg. För jo, även om de är unga höns och bara den ena börjat lägga ägg ibland så har vi nu börjat få ordning på det så smått. Igår blev det hela två nya ägg. Så då har vi en dam kvar då som vi väntar på.

Tuppen har som sagt hittat sin röst nu, så det är ofta konferens med byns andra tuppar. Kammen har han också fått ordning på och nu börjar man skymta mörkgrönt skimrande fjädrar i baken på honom. När vi fick honom såg han ut som en höna, det var svårt att skilja dem åt. Så ja, jag antar att han håller på att gå igenom tupp-puberteten, eller nåt. Hehe. Sötnos. Inte lätt alla gånger!

Det vi planterat verkar också må bra, tack och lov. Flera av de små bebisträden blommar nu i vårvärmen. Citron och körsbär har kommit längst men allt annat knoppar åtminstone. Eller ja, utom en aprikos och ett par av fikonträden vi planterat, men de är gröna längst ut så det är bara att vänta. De flesta av pinnarna verkar ha slagit rot i alla fall, så det är ju såklart jättekul!

Körsbärsträd
Lilla körsbärsträdet och lilla blomman. Hur söt?!

Cypresserna vi planterat verkar också må bra, en del har till och med fått små kottar! Visste inte att de skulle få det innan de ens är metern höga, men man lär så länge man lever. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top